A karikás szemek egyik legjobb ellenszere az arcjógával kiegészített arcmasszázs, amely javítja a vérkeringést a szemkörnyéken, és nem csupán felfrissíti, hanem feszesebbé teszi a területet.

hirdetés

A szem alatti sötét karikák leggyakoribb kiváltó okai között a kialvatlanság és a szemek megerőltetése áll az első helyen. Így a karikás szemek problémája jóformán mindenkit érint élete során, hiszen a pörgős mindennapokban nem mindig jut kellő idő a pihenésre, sok esetben az alvás minősége, mennyisége sem kielégítő a szervezet számára, ráadásul napunk nagy részét különféle képernyők előtt töltjük.

A szemkörnyék roppant érzékeny, ugyanis itt sokkal vékonyabb a bőr, mint az arcunk többi pontján. Könnyen kiszárad, mert nem védi vastag zsírszövet, ennek következtében az erek láthatóbbá válnak, erre a szemek megerőltetése is rásegít. A sötét pandafoltok tehát nem csak alváshiány következtében alakulhatnak ki.

Kép: Getty Images.

 

Amennyiben nem genetikai hajlam vagy hiánybetegség áll a háttérben, a karikás szemek problémája könnyen orvosolható különféle praktikákkal, ezek közül az egyik leghatásosabb a relaxáló és frissítő arcmasszázs, amit érdemes a szemkörnyéki izmokat erősítő speciális arcjógával kiegészíteni.

Nem csak a sötét foltoktól, árkoktól szabadulhatsz meg így, hanem a megereszkedések, szarkalábak kialakulását úgyszintén késleltetheted. A vérkeringés felpezsdítésének köszönhetően ugyanis feszesebb és ragyogóbb lesz a bőr.

A karikás szemek egyik legjobb ellenszere a kombinált arcmasszázs

Tamara Lima, a FitFace szakértője szuper gyakorlatokat mutat, amelyekkel bármikor felfrissítheted, vagy feszesebbé teheted szemeid környékét.

A szem körüli területen mindig érzékeny bőrre ajánlott, tiszta olajat használj, melynek felszívódását elősegíti a finom masszázs. Ennél azonban többet is tesz: javítja a vérkeringést, ezáltal a bőrsejtek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak, így a hámréteg gyorsabban tud regenerálódni.

A sötét karikák csökkentésén és eltüntetésén túl a ráncok kialakulása ellen éppúgy sokat tesz a megfelelő arcmasszázs, különösen arcjógával kombinálva. Együttes hatásukkal megelőzhető vagy csökkenthető a felszíni ráncok elmélyülése, illetve késleltethető a bőr megereszkedése.

Az üdébb, frissebb tekintet érdekében a szemmozgató izmok erősítése ugyancsak lényeges. Az alábbi gyakorlatokkal javíthatod a szemkörnyéki bőr vérkeringését, ugyanakkor az izmokat is megdolgoztathatod.

A szem nem csak a lélek tükre, hanem bizony a fáradtsági szintről is árulkodó képet ad, ezért, ha kipihentebbnek, frissebbnek szeretnél tűnni, nem árt, ha az arcápolási rutinod részévé teszed az arcmasszázst, külön figyelmet fordítva az érzékeny szemkörnyékre.

A három alaplépés:

  • bőrápolás tisztítással, majd szérum vagy arcolaj használatával
  • frissítő és ellazító arcmasszázs
  • szemkörnyéki izmok erősítése arcjógával

A fáradt, karikás szemek azonnal felfrissülnek az arcmasszázs hatására, persze ez a módszer a legkevésbé sem helyettesíti a kielégítő minőségű és mennyiségű alvás regeneráló erejét, arra ugyanis nem csak a szemeknek, hanem az egész szervezetnek szüksége van.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés