Az iszap a bőrápolás, valamint a hajápolás univerzális csodaszere, szinte bármilyen probléma esetén hatékony megoldást kínál. Manapság már mindenféle kencét, szérumot és pakolást be lehet szerezni a drogériákból, melyek között vannak komplexebb, több hatóanyagot vegyítő termékek is. Az iszapban jóformán minden megtalálható, amire a bőrnek és a frizurának szüksége van.

hirdetés

Az iszappakolás már régóta bevált módszer a bőr megszépítésére, számos wellnessközpontban alkalmazzák, de a tipikus csajos filmekben is gyakran felbukkan ez a csúnya, ámde annál hatékonyabb szépségápolási alapanyag. Valószínűleg senkinek nem cseng ismeretlenül, mégis sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mennyire széleskörűen használható az otthoni szépítkezés során. Csak úgy dúskál az ásványi sókban, nyomelemekben és hasznos összetevőkben.

A Holt-tengeri iszap különböző verziókban szerezhető be, por, pakolás és szappan formájában éppúgy megtalálható a különböző platformokon. Az személyes ízlés függvénye, hogy ki melyik formátumot, textúrát kedveli jobban, illetve az is számíthat, hogy melyik válik be a fennálló probléma kezelésére.

Az árak széles skálán mozognak, az olcsóbb változatok mellett zsebbe nyúlós termékek éppúgy megvásárolhatók. Minden esetben meg kell nézni az adott kozmetikum összetételét, mielőtt vásárlásra szánnád magad. No de miért éri meg beszerezni a Holt-tengeri iszapot?

 

Az iszap a bőrápolás egyszemélyes csodaszere

A Holt-tengeri iszap akár több összetevőt is helyettesíthet a bőrápolásban. Mélyen tisztítja az arcbőrt, miközben táplálja és hidratálja azt. Sok lemosóval ellentétben az iszapos szappanok nem szárítják a hámréteget, épp ellenkezőleg. Kíméletesen teszik a dolgukat, kitisztítják a pórusokat, pihe-puha, selymes és üde eredménnyel szolgálnak.

Számos bőrproblémára jelent megoldást az iszapos pakolás vagy szappan. Ekcéma, pikkelysömör esetén rendkívül hatásos, miközben a gyulladt aknéval szintén elbánik. A sebek gyógyulását, a pattanások után maradt hegek halványodását éppúgy elősegíti, csökkenti a gyulladást.

Rengeteg pozitív tulajdonságának köszönhetően a ráncok ellen is harcol, rendszeres használatával megállítani nem, ám lassítani lehet a bőr öregedésének folyamatát. Megakadályozza a barázdák korai megjelenését, elősegíti az arcbőr rugalmasságának megőrzését. Az már csak bónusz, hogy a hámréteg sokkal élénkebb, egységesebb tónust vesz fel általa, a megjelenés üdébbnek és élettel telibbnek hat a kezelés következtében.

 

A frizurára is remek hatással van

Noha leginkább az arcra felkent iszappakolás az elterjedt, nem csupán a bőr, a frizura is profitálhat pozitív tulajdonságaiból. Ami az arcon tapasztalható a használata után, ugyanúgy érezhető lesz a fejbőrön is. Élénkíti, felpezsdíti a területet, ráadásul a hajhagymákra éppúgy pozitív hatást gyakorol. A Holt-tengeri iszap a fejbőrön szintén remekül működik. Csökkenti a zsírosodás mértékét, normalizálja a felborult faggyútermelést.

Az arcbőrről kíméletesen távolítja el a szennyeződéseket, miközben kellőképpen hidratálja a rétegeket. A fejbőrt szintén alaposan megtisztítja, ennek köszönhetően minden lerakódástól megszabadulhatsz az iszap segítségével. Eközben a hámréteg nem szárad ki, nem kezd el hámlani és viszketni sem, a kence nem okoz irritációt és megszünteti a korpásodást.

Megerősíti a hajhagymákat, aminek köszönhetően mérsékeli a hajhullást. Bármilyen frizurán alkalmazható, ám minden esetben érdemes elolvasni a termék utasításait, leírását.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés