Nem mindenki olyan ügyes, hogy szépen körbe tudja vezetni a fején a fonatkoszorút, de nem baj, mert hasonló hatást érhetsz el egy fejpántos trükkel.

A hajkoszorú általában úgy készül, hogy a halántéknál megkezdett parkettafonást szépen át kell vezetni a tarkó mentén a másik oldalra. Ám a parkettafonás még úgy is kifoghat rajtunk, ha épp látjuk a szemünkkel, hogy mit csinálunk, így nem csoda, ha nem mindenkinek sikerül látatlanul elkészíteni a körfonatot, ugyanis érzésből, a fej hátsó részénél kell leválasztani a tincseket, ami rutintalanok számára nem kis feladat. Van azonban egy sokkal egyszerűbb módszer, mely hasonlóan szép frizurával kecsegtet: csupán egy rugalmas, gumis hajpántra lesz szükséged hozzá.

A homlokodnál indítsd el a fonást úgy, hogy a hajpánt már a fejeden van. Nagyjából a füledig kell fonni, amíg kifacsart testtartás nélkül is látod a tükörben, azután a tincsek végét tekerd át a pánton. Alulról is vegyél fel tincseket, és csavard körbe velük a fejdíszt úgy, hogy ki se látszódjon a sok haj alól. A másik oldalról is vezesd át a tincseket, és egy adott ponton, ahol szükséges, láthatatlanul rögzítsd egy-két hullámcsattal.

  • Megosztás:
hirdetés