Sokan szeretik, ha nyáron egy kicsit kivilágosodik a hajuk az erős napfénytől, télen azonban erre nem sok esély adódik, viszont nem muszáj rögtön hajfestékhez és világosító kemikáliákhoz nyúlni.

Leginkább a szőkés és mogyoróbarna hajszíneken hagy látható nyomot a nyári napfény, de például a gesztenyebarna árnyalatokban is felerősítheti a vöröses tónusokat.

Vannak, akik nem bosszankodnak azon, amikor a meleg szezonban egy-két árnyalattal világosabb lesz a hajuk, sőt, szeretnék ezt a hatást valamiféleképpen télen is elérni.

Erre tökéletesen alkalmas a balayage hajfestési technika, mellyel természetesnek ható, világosabb tincseket lehet varázsolni a hajtömegbe, így az egész frizura napszítta benyomást kelt. Ám különféle vegyi anyagok nélkül, természetes módszerekkel is világosíthatjuk a hajunkat, így az eredmény sokkal lágyabb lesz, és a tincsek sem roncsolódnak a kemikáliáktól. Szőkés hajra nemcsak a méz és az ecet vagy a só, illetve citrom jöhet szóba.

Kamillateás öblítés

A kamillafőzet egészségesen ragyogóvá varázsolja a hajat, de ennél többet is tud. Világosabb, fényesebb tincseket kaphatsz a szőke hajadba, ha kamillateával kezeled. Kitartó kamillás öblögetéssel a világosbarna hajszín is veszíthet egy-két árnyalatot, és rém egyszerűvé teszi a dolgot, hogy hajmaszkként is alkalmazhatod a kamillát.

A hajöblítéshez forralj fel két-három csésze vizet, majd tegyél bele négy teafiltert. Ha csak szálas teád van otthon, a kész főzetet mindenképp szűrd le. Hagyd egy kicsit állni a teát, amíg kihűl, közben moss hajat a szokásos módon, és használj balzsamot, hogy minél lágyabbak és simábbak legyenek a tincsek. A kihűlt kamillateával öblítsd le a hajad, és hagyd megszáradni úgy, hogy rajta hagyod a főzetet.

A kamillás pakoláshoz szükséged lesz:

  • 6 db kamillás teafilterre,
  • 2 evőkanál szőlőlére,
  • ½ csésze joghurtra.

Egy csésze forró vízzel készítsd el a teafőzetet, majd tedd félre, hogy kihűljön. Keverd össze a joghurtot a szőlőlével, majd mosd meg a hajad samponnal, és használj balzsamot is. A kihűlt teából vedd ki a filtereket, és keverd hozzá a joghurtos elegyet. Miután megszáradt a hajad, kend fel a tincsekre a pakolást, a hajtövektől a végekig haladva.

Fedd le a fejed 15-20 percig egy zuhanysapkával, majd a hatóidő letelte után öblítsd le a tincseket langyos vízzel, és samponnal moss hajat. Ismételd meg a műveletet hetente kétszer, hogy elérd a kívánt hajszínt, mely világosabb az eredetinél.

Rebarbarás hajpaszta

Köztudott, hogy a rebarbara egészséges zöldség, és nagyon finom pitét lehet belőle készíteni. Ám úgy tűnik, hogy hajvilágosításra is kiválóan alkalmas. A tiszta rebarbaraport a növény gyökeréből nyerik, mely oxálsavval, krizofánsavval és emodinnal rendelkezik. A krizofánsav egy természetes gombaölő – mely az aloe verában éppúgy megtalálható -, de a hajszálakban lévő keratinhoz kötődve megváltoztatja a haj árnyalatát.

A rebarbaraport keverd össze annyi vízzel, hogy krém állagú legyen. Ezután masszírozd be a száraz hajadba, majd hagyd rajta állni egy órát. Végül mosd meg a hajad samponnal.

Olívaolaj

Az olívaolaj táplálja, hidratálja a hajszálakat, és helyreállítja a töredezett szerkezetüket, ám arra is alkalmas, hogy egy-két árnyalatot lecsalj a sörényed színéből. Úgy a leghatékonyabb, ha citromlevet adsz hozzá, majd az elegyet alaposan belefésülöd a tincsekbe.

Hagyd, hogy egy óra alatt rászáradjon a hajadra, majd öblítsd le a keveréket a fejedről, és moss hajat. Ha hetente háromszor megismétled a műveletet, nemcsak egészséges és puha lesz a hajkoronád, hanem napszítta hatást kap az eredeti színe.

  • Megosztás:
hirdetés