A természetes hatású, fényesen ragyogó festett szőke árnyalat nem csupán a hajfesték minőségén múlik, az utólagos ápolás legalább annyira fontos, mint maga a fodrászkodási procedúra. Sokszor hamvasító samponok, valamint egyéb hajápolási kencék nélkül a tincsek könnyedén csibesárga tónusúvá válnak. Az alábbi termékek szőke melír, ősz és szőkített frizura esetén is bevethetők a gyönyörű, természetes hatású szín megőrzéséért, valamint az igénybe vett haj selymes puhaságáért.

hirdetés

A szőkítés igencsak bonyolult, a folyamat nem áll meg ott, hogy a fodrászok leszívják az eredeti hajszínt. A tökéletes hatás érdekében még hajfestékkel is átmennek a frizurán, ezzel igyekeznek elkerülni a sárgás, elszíneződött és természetellenes eredményt. Azonban még ezzel sem küszöbölhető ki a csibeszínű tincsek megjelenése, a fodrászkodás után otthon sem árt tenni a ragyogóan szőke szálak megőrzéséért.

A legjobb és leghatékonyabb megoldás a lila sampon használata. Ezek a hamvasító hatással bíró hajápolási termékek pigmentjeiknek köszönhetően segítenek megszüntetni és hatástalanítani a sárgás elszíneződést. Nem kell minden hajmosásnál szőkítő sampont alkalmazni, hiszen a platina tónust simán lilára színezheti, nem árt vigyázni vele. Érdemes más, tápláló vagy hidratáló termékkel kombinálni, és felváltva felvinni őket a frizura egészére.

Galériánkban összegyűjtöttük, milyen színmegőrző és egyben ápoló hatású termékekkel futhatsz össze a drogériákban.

 

Nem csak a hamvasító samponok, a különböző hajápolók is segíthetnek

Nem csak amiatt kell ritkábban használni a hamvasító samponokat, mert lilára színezhetik a tincseket. Gyakori alkalmazás mellett száríthatják a szálakat, így a frizura hamar erőtlenné, szálkássá és durva tapintásúvá válhat. Nem kell mérlegelni, hogy a szalmasárga hajszín vagy az egészséges, pihe-puha hajzuhatag mellett dönts-e. Ezekkel a kifejezetten szőke tincsekre ajánlott hajápolási termékekkel érdemes kiegészíteni a hajmosási rutint.

A termékek márkája olyan szempontból nem lényeges, hogy nem feltétlenül kell adott sampontípushoz a hozzáillő balzsamot, hajápolót társítani. Mindenképpen megéri kísérletezni a különböző kombinációkkal, hiszen az egyénileg változhat, hogy melyik válik be a legjobban.

 

A TRESemmé hajpakolása kifejezetten a hamvas, természetes szőke hajszín eléréséért küzd. Akár festett, akár eredetileg szőkés tincsek esetén érdemes bevetni, hiszen fantasztikus hatással van mind a frizura árnyalatára, mind pedig a tincsek szerkezetére. Argánolajat tartalmaz, valamint az UV-sugarak káros hatásaitól ugyancsak védelmezi a sérülékeny szálakat. 2599 forintért szerezhető be a drogériákban.

A Swiss O-Par hamvasító balzsamja nem csupán a sárgás árnyalatot szünteti meg, kellőképpen táplálja a megviselt tincseket. Ez a B3-vitaminnal dúsított termék 949 forintba kerül.

 

A L’Oréal Paris Elseve balzsamja szintén hatékonyan küzd a rezes beütés megjelenése ellen. Akkor sem kell aggódni, ha már elszíneződött a festett tónus, a megfelelő hamvasító samponnal társítva garantáltan leszámol a természetellenes hatással, ráadásul kellően táplálja is a frizurát. 1449 forintért vásárolható meg a drogériákban.

Ez a Schwarzkopf hajspray kifejezetten a hajszín korrigálásában jeleskedik, hatékonyan szünteti meg a szőkített frizura sárgás beütését. Hajmosás után ajánlott alkalmazni, és még kiöblíteni sem kell. 1899 forintba kerül.

Kiemelt kép: Getty Images.

Albumborító: Getty Images/Retikül.

  • Megosztás:
hirdetés