Az otthoni körömfestés nem mindig sikerül a legjobban, így kétségtelenül nagy a csábítás, hogy az ember inkább profi körmösre bízza a dolgot. Ám, ha néhány tippet megfogadsz, magadnak is készíthetsz tökéletes manikűrt.

Tippek otthoni körömfestéshez

Akárcsak a sminkelésben, a szépen lakkozott körmökhöz is elengedhetetlen a tökéletes alap. Ehhez elsőként reszeld formára a körmeid, majd óvatosan nyomd vissza a vízzel vagy krémmel fellazított körömágybőrt. Ez optikailag hosszítja a körmöket, tehát, ha a te körmeid rövidek, festés előtt mindenképp ezzel kezdj.

Ha neked is hajlamos a festék felbuborékosodni, tedd hideg vízbe a kezed, ami segít elkerülni ezt a kellemetlenséget. Sokkal tartósabbá teszi a lakkot, ha a körmeid felülete tiszta, így a felesleges zsírt töröld le körömlakklemosóval.

 

Ezután jöhet a festés, amihez elsőként használj alaplakkot. A körömlakk kiválasztásánál fontos, hogy ügyelj az ecset szélességére: ha kis felületű a körmöd használj kisebb, ha széles, akkor pedig nagyobb felületű ecsetet. Hogy ne vigyél fel sok festéket, ütögesd le a felesleget az ecset egyik oldaláról, így gyorsan korrigálhatod, ha túl soknak bizonyul a körmödön.

A festést a körömágybőr alatt kezdd meg, onnan haladj lefelé, egyenes, határozott mozdulatokkal. Ha picit túlszalad a festék, egy körömlakklemosóba mártott ferde ecsettel korrigálhatod a végeredményt. A végén használj fedőlakkot, hogy extra fényt és tartósságot adj a lakknak. Ne felejtsd el hidratálni a kezeidet egy tápláló olajjal vagy krémmel, hogy a manikűr tökéletesen befejezett legyen.

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés