A makrancos hullámos hajat – különösen, ha hosszú – nehéz kezelni, hiszen könnyen kócossá, zilálttá válik, és nem biztos, hogy úgy rendeződnek a loknik, ahogy azt elképzeljük.

Sokan irigylik a dús, hullámos hajat, pedig rengeteg vesződséggel jár, hogy a legjobb formáját hozza. Ahhoz, hogy selymesen lágyak és tükörfényesek legyenek, egyáltalán nem mindegy, hogy száradnak meg a fürtök mosás után, mert magas hő hatására csapzott, loboncos hatást kelthetnek.

Az alábbi módszer zseniális azok számára, akik hosszú, loknis frizurával rendelkeznek, és nem szeretnek reggel bajlódni a hajmosással. A hullámos tincsek viszonylag lassan száradnak meg, közben pedig könnyen széteshetnek, így az esti hajmosásnak is megvan a hátulütője. A nedves haj éjjel könnyen összekuszálódhat alvás közben, végül száradás után leginkább egy bozontra hasonlít.

A selyemkendőbe bugyolált haj kap ugyan mozgásteret, de megőrzi rugalmasságát, a selymes, leheletfinom anyag pedig nem okoz olyan súrlódást, hogy pókhálóssá zilálja a tincseket. A fürtök fényesek maradnak, és maguktól kövér csigákba rendeződnek. Reggel csak ki kell bontani a kendőt, és már el is készült a gyönyörű frizura!

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés