Az otthoni hajfestés során akarva-akaratlanul is előfordul, hogy pár folt keletkezik a fülek, az arc, valamint a nyak területén, az újonnan felkent szín nem csupán a frizurán köszön vissza. Nem kell rögtön kétségbeesni, hiszen egyszerű házi praktikákkal megoldható a hajfesték eltávolítása a bőrről. A legjobb, ha már eleve rákészülsz az esetleges bakikra, de akkor sincs miért aggódni, ha már erőteljes pecsétnyomok díszítik az arcbőrödet.

hirdetés

Az otthoni fodrászkodás igencsak bevett szokás a nők körében, hiszen sokkal költséghatékonyabb, ráadásul sokaknak egyszerűbb beilleszteni a zsúfolt napirendbe. A kifogástalan, egységes tónust nehéz elérni házilag, különösen akkor, ha az ember lánya saját magának ügyeskedi össze az új hajszínt.

Még a leggyakorlottabb önjelölt fodrászokkal is megesik, hogy nem csupán a frizurájukat színezik meg, hanem az új hajárnyalat terjedelmes pacákat hagy az arcbőrön, a fülekről és a nyakról éppúgy visszaköszön.

Bár a megelőzés minden esetben egyszerűbb megoldás, akkor sincs gond, ha már totálisan kipingáltad magad. Ezekkel az egyszerű összetevőkkel és praktikákkal könnyedén megszabadulsz a foltoktól, nem kell napokig takargatni a hajfestés nyomait.

 

A hajfesték eltávolítása a bőrről gyerekjáték, ha ezeket a praktikákat alkalmazod

Szinte elkerülhetetlen, hogy a homlokon vagy a halántékon ne keletkezzenek festékfoltok otthoni hajfestés esetén. A babahaj, valamint a kósza hajszálak lekenése rendkívül fontos az egységes összképhez, így a legtöbbeknek valóban festékfoltossá válik a bőre a procedúra végeztével. Mivel a legtöbb festéket 25-30 percig a frizurán kell hagyni, ennyi idő alatt a hámrétegre már simán rászárad a kence, ráadásul a jó minőségű termékek olyan szuperül be is fogják azt, hogy a samponos víz nem lesz elegendő a festék levakarásához.

Mindegyiket sminklemosó vattára csepegtetve alkalmazd, így kényelmes és pofonegyszerű lesz a folteltávolító procedúra.

Olívaolaj

Az olívaolaj sminklemosóként is szuperál, így nem meglepő, hogy a testes olajformula a makacs hajfestéket szintén leszedi a hámrétegről. A legtöbb konyhában megtalálható alapanyag, így bármikor segítségül hívhatod. Nem csupán a hajfestéket távolítja el, mindeközben rendkívüli mértékben hidratálja a kitikkadt bőrt. Remek antioxidáns, így kellőképpen táplálja és feltölti az arcodat, ezzel akár két legyet is üthetsz egy csapásra!

Babaolaj

A babaolaj gyakorlatilag mindenre jó, a hajfestéket is simán eltávolítja az arcbőrről. Érdemes természetes alapanyagokból előállított verziót választani, hiszen ezek nem csupán a sminket és a hajfestéket szedik le, vitaminokban éppúgy rendkívül gazdagok, amiért az arcbőr kifejezetten hálás lesz. Hidratál és felfrissíti a megjelenést, az olívaolajhoz hasonlóan kíméletes megoldásnak bizonyul.

 

Ecet vagy citromlé

Az ecet és a citromlé remekül működik, ha a makacs festékfoltok eltávolítása a cél. Nem árt vigyázni velük, hiszen érzékeny, problémás bőr esetén könnyedén irritációt okozhatnak. Érdemes először egy kisebb területen próbálkozni velük, így hamar megtapasztalod, hogy hogyan reagál a hámréteg az erős alapanyagokra.

Vazelin

A vazelin zseniálisan leszedi az élénk, zavaró hajfestéket a bőrről, noha való igaz, hogy a legtöbb háztartásban aligha lehet megtalálni. Akár már a festés előtt bevetheted, érdemes a hajtövek környékét óvatosan bekenni vele, így miután elkészült a frizura, egyetlen mozdulattal letörölheted a félrement pacákat. Erre a célra egy zsírosabb, testesebb krémet is alkalmazhatsz, hiszen az olajos, hidratált bőrfelületen kevésbé tapad meg a hajfesték.

Speciális szerek

Ha előre rákészülnél az otthoni ügyeskedésre, vagy csak szimplán nem szeretsz kísérletezni a házi praktikákkal, érdemes ellátogatnod egy fodrászkellékesbe. Manapság már kaphatók különböző speciális termékek, amelyek a hajfesték eltávolítására hivatottak, miközben a bőrt sem irritálják. Gél vagy kendő formájában éppúgy beszerezheted a csodaszereket.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés