Aki otthoni hajfestésre adja a fejét, gyakran szembesül azzal a problémával, hogy itt-ott a festék otthagyja a bőrön a nyomát. Ennek a lemosása embert próbáló feladat, de ha még időben cselekszel, nem lehetetlen.

hirdetés

Így tüntesd el a hajfestéket a bőrről

Az interneten sok tippet találsz erre, ám nem árt óvatosnak lenni, mielőtt körömlakklemosóval esnél neki az érintett területnek. A homlok és a nyak környékén vékony és érzékeny a bőr, így inkább kíméletesebb megoldást keress.

Az olaj alapú termékek jó alternatívát jelenthetnek, hiszen a bőr felpuhításával hatásosan oldják fel a festéket és a bőrben sem tesznek kárt. Tehát -többek között- az olívaolaj és a vazelin nagy segítséget jelent, ha a festéket nemcsak a hajadra kented fel.

Fogj egy nedves rongyot, tegyél rá vagy olívaolajat vagy vazelint, és gyengéden kezdd el ledörzsölni a festéket. Ha pedig inkább az elővigyázatosabbak közé tartozol, a festés megkezdése előtt kenj belőlük a kritikus területekre, így később nincs más dolgod, mint egy egyszerű mozdulattal letörölni a bőrödről. A hidratált, kissé olajos bőr sokkal kevésbé szívja magába a festéket, így bátran alkalmazd az előbbi trükköt.

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás: