A gyakori hajformázás, hajszárítás, vagy hajfestés meggyengíti a szálak szerkezetét, melyek sérült állapotukban nem tudják kellően magukban tartani a nedvességet. Ezek a hajápoló termékek segítik a regenerálódásukat, és puhábbá, kezelhetőbbé teszik a töredezett tincseket.

hirdetés

Bár az egészséges, rugalmas és fénylő hajkoronáért elsősorban belülről kell táplálni a hajhagymákat, a hajápolási rutin éppúgy fontos. Előfordul ugyanis, hogy nem az oxigén- és vitaminellátás akadályozottsága miatt, hanem külső mechanikai hatások következtében károsodnak a szálak.

A hajfestés, szőkítés, szárítás, egyenesítés és formázás olykor kíméletlenül elbánik a tincsekkel, de úgyszintén töredezést okozhat a gyakori hajfonás és göndörítés.

Kevesen tudják, hogy az egészséges kinézetű frizura szempontjából a hajfésülési szokások kialakítása sem mindegy. Az erős szálú, valamint a hullámos és göndör hajat nem érdemes szárazon fésülgetni, különösen nem sűrű fogú bontókefével, mert a loknik könnyen sérülhetnek és durva, szálkás tapintásúvá válhatnak.

Hajápoló termékek száraz, igénybe vett, töredezett hajra

A töredezés következtében kiszáradt tincseket egészen másképp kell ápolni, mint a száraz hajtípust. Ebben az esetben ugyanis a szálak belső kötései meggyengülnek, a védelmét szolgáló kutikulák pedig már nem fedik egymást szabályosan, ettől sprőd tapintásúvá és fénytelenné válik a hajkorona.

 

Olyan, drogériákban és online áruházakban kapható termékeket gyűjtöttünk egy csokorba, melyek segítenek visszaállítani a haj hidratáltságát, és egyben védelmet nyújtanak a káros mechanikai hatások ellen.

Kiemelt képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés