A gyógynövényes mélyhámlasztás kíméletes módszer arra, hogy a bőr regenerálódási folyamatai gyorsabb ütemre kapcsoljanak. Nem csak a korai ráncok ellen hatásos, hanem a fáradt, megereszkedett, pigmentfoltos bőrképet is javítja.

hirdetés

A gyógynövényes mélyhámlasztás kémiai és szintetikus anyagok nélkül zajlik, vagyis természetes úton aktivizálja a bőrszövetek megújulási mechanizmusát. Ettől még nem kevesebb hatékonysággal végzi a dolgát, hiszen a bemasszírozott alapanyagok hatására a bőr anyagcsere- és regeneráló folyamatai ugyanúgy aktivizálódnak, a sejtképződés tehát jelentősen felgyorsul.

A bőr normál esetben 28 nap alatt újul meg, eközben a felhám alaprétegében a sejtek folyamatosan osztódnak, az újonnan képződő sejtek pedig felfelé terjeszkednek, közben ellaposodnak, elhalnak, majd leválnak. Így cserélődik az epidermisz, melynek feladata, hogy megvédje a mélyebb szöveteket a külső káros behatásoktól és kórokozóktól.

Ez a sejtcserélődési folyamat idővel belassul, de az életmódunkkal is akadályozhatjuk zavartalan menetét. A dohányzás, valamint a rendszertelen, nem kielégítő alvás rengeteget ront a helyzeten, emiatt a bőr és a kötőszövet struktúrája meggyengülhet.

Miben segít a gyógynövényes mélyhámlasztás?

Bár az eljárás során kizárólag természetes alapanyagok kerülnek elő, a kezelést csakis szakember végezheti. Igaz, nem kell hozzá semmilyen kozmetikai gép, sem tű, vagy szike, de mégiscsak egy beavatkozásról van szó, ugyanis a hatóanyagok következtében a bőr normál megújulási ciklusa jelentősen felgyorsul, 28 nap helyett 3-5 nap alatt megy végbe.

 

Ilyenkor a bőr sérülékenyebb, hiszen felfokozódik a szemcsés és lemezes hámlás, illetve gőzerőre kapcsolnak a bőrjavító, hibaelhárító folyamatok. Ezt minden esetben, a kezelés után is támogatni kell.

Maga az eljárás egy intenzív masszírozást jelent, mellyel bejuttatják a bőrbe a hatóanyagokat. Ezt minden esetben egy állapotfelmérés előzi meg, amit szintén szakember végez, hiszen anyajegyek környékén, vagy sérült, gyulladt, fertőzött területeken a kezelés kifejezetten kockázatos, ezért nem ajánlott.

A masszázs, valamint a gyógynövények együttes hatására a vérkeringés felélénkül a bőrben, ezáltal megnő a szövetek oxigénellátása, valamint több tápanyaghoz jutnak, mint korábban. Már ettől is felfrissül a bőrkép, viszont a megújulás még csak ezután kezdődik.

Milyen bőrproblémákra alkalmas a kezelés?

A mély barázdák finomítására, illetve a kezdődő ráncok elsimítására egyaránt tökéletes ez a módszer, de a pattanások után megmaradt hegek, valamint a májfoltok eltüntetésére ugyanúgy alkalmas.

Gyógynövényes mélyhámlasztással jól kezelhető a naptól károsodott, pigmentfoltos bőr, ugyanakkor a striák halványítására, és a tág pórusok enyhítésére is megoldást jelenthet. Sokan a feszesítő hatása miatt kérik a lógó felkar, a megereszkedett fenék, vagy a petyhüdt comb területeire.

Dohányosok számára pedig azért ajánlott, mert ez a módszer életet lehel a fáradt, fakó, elszürkült bőrbe. Mivel javítja a sejtek oxigénellátását, jelentős változáson megy keresztül az igénybe vett bőr.

Hogyan alkalmazható?

Bár az egyalkalmas kezelés sem értelmetlen, lényeges változást csak kúraszerűen végezve hozhat a mélyhámlasztás. Hogy hány alkalomra van szükség, azt a bőr állapota határozza meg. Van, akinél 4-5 kezelésre is szükség lehet, ilyenkor érdemes 15-20 napnyi szünetet tartani a hámlasztások között, hogy a bőrszöveteknek legyen ideje megnyugodnia, megújulnia.

Bár a hámlás folyamata viszonylag hamar, 3-5 nap alatt végbemegy, ebben a fázisban a bőrsejtek még mindig regenerálódnak, tehát látványos javulás csak 2-3 hét múlva tapasztalható.

Mire kell figyelni a hámlasztás után?

A mélyhámlasztás szezonja szeptembertől májusig tart, hiszen, amíg a bőr regenerálódik, fokozottabban kell védeni a napfénytől. Érdemes olyan, fényhiányos időszakra tervezni a kúraszerű kezelést, amikor nem kell sokat a szabadban tartózkodni.

 

Azt is figyelembe kell venni, hogy a hámlás folyamata egyénfüggő, előfordul, hogy valakinél durvábban jelentkezik, ezért talán nem szívesen menne így emberek közé, mivel nem szabad sminkkel elfedni, vagy erőszakosan eltávolítani a leváló bőrlemezkéket.

A green peel-nek is nevezett eljárás általában utókezeléssel egybekötve működik, vagyis az elhalt bőrrétegek lehámlása után, amikor a bőr befogadóképessége különösen jó, újabb hatóanyagokat masszíroznak a rétegeibe, hogy felgyorsítsák gyógyulását. A hámló időszakban a bőrtisztításhoz speciális készítmények szükségesek, melyek elősegítik a regenerálódást.

A megújulást követően a bőr feszesebb, simább, valamint egyenletesebb felszínnel és tónussal rendelkezik.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés