A gránátalma igazi szupersztár a téli időszakban, ráadásul nem csupán az immunrendszer hálás a benne található antioxidánsokért, a bőrre gyakorolt hatása miatt szintén érdemes rendszeresen fogyasztani.

hirdetés

Azt mondják, hogy mindennap egy alma az orvost távol tartja. Ezek szerint ha valaki mindennap egy gránátalmát fogyaszt, az meg a ráncokat tartja távol? Na jó, ez lehet, hogy egy picit túlzás, de nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a gránátalma milyen fantasztikus hatással van a szervezetre, s ezáltal az arcbőr állapotára is.

Sokan az áfonyára esküsznek, ám azt már kevesen tudják, hogy a gránátalma még a közkedvelt kék golyócskák erején is bőven túltesz. Csak úgy dúskál az antioxidánsokban, rendkívül gazdag a szervezet és a bőr számára fontos vitaminokban. Polifenolokat és flavonoidokat tartalmaz, ezáltal hatékonyan küzd a szabad gyökök pusztító, sejtromboló hatása ellen. Kimagasló C-vitamin-tartalmával szintén sokat tesz a bőr feszességének megőrzéséért, ugyanis megfelelő C-vitamin-bevitel hiányában a kollagéntermelés lelassul, ezáltal a hámréteg idő előtt barázdálttá válik, a finom ráncok egyre inkább elmélyülnek az idő múlásával.

 

A gránátalma hatása a bőrön is érzékelhető

A méregtelenítés és a sejtregeneráció mestere

A gránátalma tulajdonképpen azért fantasztikus, mert azáltal szépíti az arcbőrt, hogy a szervezetet felturbózza a fontos antioxidánsokkal. Ezzel így két legyet üthetsz egyetlen csapásra, hiszen nemcsak az egészségedért teszel a gránátalma rendszeres fogyasztásával, hanem a bőröd szépségének megőrzéséért is.

A benne található polifenolok nagyon sokat tesznek a szervezet kiegyensúlyozott működéséért. Fantasztikus hatást gyakorolnak az érrendszerre, amiről sokan kapásból a szív- és érrendszeri problémák megelőzésére asszociálnak. Azonban azáltal, hogy karbantartják a keringést, a bőrünkért is sokat tesznek. A kiegyensúlyozott keringés ugyanis nélkülözhetetlen az anyagcsere-folyamatok megfelelő működéséhez. Ha az anyagcsere akadozik, az bizony a bőrön is nyomot hagy, ugyanis ebben az esetben a méregtelenítés és a tápanyagáramlás is lelassul. A gránátalma rendszeres fogyasztása tehát sokat tesz azért, hogy a bőr mindig ragyogó és egészséges maradjon.

A téli időszakban különösen fontos, hogy a méregtelenítésre egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektessen az ember, már csak az arcbőr miatt is. A vitaminhiányos táplálkozás, a zsíros és nehéz ételek fogyasztása, valamint a rendszeres mozgás hiánya alaposan lerontja a bőrképet. Ha a bőr természetes méregtelenítése vacakol, az bizony puffadt, vizenyős szemkörnyéket és sápadt arcot eredményez. Ezen a gránátalma fantasztikus, antioxidáns összetevőivel sokat segíthet.

A gránátalma a benne található antioxidánsoknak köszönhetően az UV-sugárzás kellemetlen hatásaival úgyszintén felveszi a harcot. Bár sokan úgy gondolják, hogy ez a probléma leginkább a nyári időszakban érint minket, télen ugyanúgy hangsúlyt kell fektetni a fényvédelemre. A legjobb, ha nemcsak külsőleg, de belsőleg is támogatod a bőröd védekezőképességét.

 

Ráncok ellen is kiválóan működik

Természetesen, ha már antioxidánsok, polifenolok és flavonoidok, illetve a jó öreg C-vitamin, akkor nem lehet kihagyni a sorból a ráncok elleni küzdelmet sem. Igazi anti-aging csodaszer, ami mind belülről, mind pedig kívülről hatékonyan ápolja az arcbőrt. Megküzd a szabad gyökökkel, valamint hozzájárul a sejtregenerációhoz és a kollagéntermelés kiegyensúlyozott működéséhez. Ezáltal több irányból tesz a fiatalos, rugalmas arcbőr megőrzéséért.

Pakolásokban éppúgy szuperül működik, a gránátalma magját célszerű összetörni, majd mézzel keverve az arcbőrre kenni, ugyanis hatása kívül-belül egyaránt érvényesül. Hatékonyan járul hozzá a vízháztartás helyrebillentéséhez, nem engedi, hogy a bevitt nedvesség pillanatok alatt elillanjon. Ez bizony a téli időszakban is rendkívül pozitív tulajdonságnak számít, hiszen ilyenkor sokan küzdenek kínzó bőrszárazsággal.

A gránátalma egyetlen problémája az, hogy egy kicsit macerás, igencsak sok melót igényel, ha pár szemet el akar fogyasztani az ember. Sokan pont emiatt mellőzik a téli étrendből, ám a jó hír, hogy erre szintén van megoldás. Ebben az esetben érdemes gránátalmalé formában beszerezni a gyümölcsöt, persze nem a klasszikus üdítőkre gondolunk. A bioboltokban kapható 100%-os gránátalmalevekben minden fontos antioxidáns megtalálható, és még a pucolással sem kell babrálni.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés