A geránium illóolaj már évszázadok óta közkedveltnek számít a szépségápolásban, hiszen jótékony hatását a bőrre és a hajra is kifejti.

hirdetés

A geránium illóolaj vagy másik nevén muskátli illóolaj nagyon sokoldalú, mivel erősíti az immunrendszert, segíti a hajnövekedést és a bőrt is táplálja. Könnyedén beszerezhető és a legtöbb kozmetikumhoz hozzáadható.

Geránium illóolaj a bőr szépségéért

Az illóolaj antibakteriális hatással rendelkezik, ezért számos bőrproblémára nyújthat megoldást. Összébb húzza a tág pórusokat, és a pattanásokat is eltünteti, de fontos, hogy érzékeny bőr esetén illóolaj használata nem javasolt, mivel az csak további bőrirritációt válthat ki.
Öregedés gátló hatása is van, mivel gazdag antioxidánsokban, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a bőr tovább maradjon feszes és fiatal. Rendszeres használatával késleltethető a ráncok megjelenése. A hidratálóba is belekeverhető pár csepp, vagy akár vatta segítségével áttörölhető vele az orca. Így elősegíti a bőr megtisztulását a rárakódott szennyeződésektől, mert leoldja a felesleges zsírokat.

Az erős és dús frizura titka

A geránium tökéletes frizurára, és egyaránt alkalmazható száraz illetve zsíros hajra. Mivel egyensúlyba hozza a hajon és a fejbőrön található olajokat. Szabályozza a hámréteg alatt található faggyúkiválasztást, így idővel növekedhet a két hajmosás közötti idő.
Ám a hajnövekedésben is nagy szerepet játszik, mivel a keratin szerkezetéhez szükségesek az aminosavak, amelyekben ez kifejezetten gazdag.

Keratin nélkül a haj fénytelen és gyenge lesz, idővel pedig megállhat a növekedése. Ezt a folyamatot képes visszafordítani a geránium illóolaj, amelynek a rendszeres használata segít megőrizni a frizura erősségét, és már pár alkalom után sokkal egészségesebb, ragyogóbb lesz.

Ha kifejezetten hajnövesztés a cél, akkor is jó megoldás lehet, ilyenkor érdemes ricinusolajjal vagy argánolajjal együtt felvinni. Bármelyik samponba vagy kondicionálóba belekeverhetsz pár csepp olajat, a fényes és egészséges haj érdekében. Táplálja a frizurát, és finom illatot is kölcsönöz neki, ezért natúr termékekbe ugyanúgy használható. Önmagában is alkalmazható, de ilyenkor mindig más bázisolajba szükséges belekeverni. Átfésülheted vele a száraz végeket, és pakolásként is nagyszerűen táplálja hajszerkezetet.

Kellemes illata miatt masszázsok és más relaxációs tevékenységek során is bevethető, mivel segít a stresszkezelésben, valamint nyugtató hatással rendelkezik.
Kezdetnek elég egy kis üveg geránium illóolaj, és lehet kísérletezni a felhasználási módokkal, az biztos, hogy a frizura kifejezetten hálás lesz a törődésért.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés