A narancsbőr és a visszérbetegség kialakulásáért egyaránt felelőssé tehető a laza kötőszövet és a pangó nyirokfolyadék. Ez a gépi masszázs a vákuum erejével serkenti az altest megtisztulását a felszaporodó méreganyagoktól, hogy visszaálljon az anyagcsere egyensúlya.

hirdetés

A narancsbőr kezelésére számos módszer létezik, ám olyan csak kevés, amely nem csupán a felmerülő esztétikai problémát, hanem annak az egyik legfőbb kiváltó okát orvosolja. Ráadásul három legyet üt egy csapásra, hiszen egyszerre kezeli a göröngyös bőrt, a visszérbetegségből adódó elnehezült, duzzadt lábakat, valamint megkönnyíti a has- és fenéktájék, valamint a comb zsírlerakódásainak megszüntetését.

Önmagában nyilván nem fogyaszt, de már azzal is csökkenti az alsó végtagok kerületét, hogy simává, feszesebbé teszi a bőrt, illetve szívás és nyomás váltogatásával felszabadítja az altest szöveteit a pangó nyirokfolyadék fogságából. A Vakustyler-kezelés hasonló hatáselven működik, mint a hullámmasszázs, ám ebben az esetben nem csak hullámszerűen előidézett nyomással serkentik a vér- és nyirokerek működését, hanem a vákuum erejét váltogatják az atmoszférikus nyomással.

Gépi masszázs narancsbőr ellen

A Vakustyler néven emlegetett masinát leginkább egy sci-fi film kellékeként tudnánk elképzelni, mondjuk egy űrhajó titokzatos berendezéseként. Nem is járunk olyan messze a valóságtól, hiszen a negatív nyomású masszázs technológiáját elsősorban űrhajósok számára fejlesztették ki, hogy ezáltal segítsék a keringésük zavartalan működését a súlytalanság állapotában is.

A német légi és űrkutatási társaság egy csoportja azt vizsgálta, hogy az asztronauták vér- és nyirokkeringése miként működik a gravitáció segítsége nélkül. Miután rájöttek, hogy a szívük nem tud elegendő vért pumpálni a lábukba, egy külső keringésjavító rendszert hoztak létre. Tanulmányaik azonban megalapozták a kozmetikai célokra használt Vacustyler gépezet létrejöttét.

Hiszen a vér- és nyirokkeringés nem csak a súlytalanság állapotában romlik, hanem az ülőmunka hatására éppúgy ellustulhat, ugyanakkor a laza kötőszövet is hozzájárul ahhoz, ha a nyirokerek nem megfelelően működnek. Mindez esélyt ad a narancsbőrnek és a zsírlerakódásoknak, ráadásul nem csak esztétikai problémákhoz vezethet, hanem az egészségi állapotra is rombolóan hat.

Hogy működik a Vacustyler?

A szépülni, felfrissülni vágyó vendéget deréktól lefelé bedugják egy csőszerű masinába – nem olyan félelmetes, mint amilyennek hangzik. Amikor a gép szívó erőt, vagyis negatív nyomást fejt ki, a vér és az oxigén a lábakba pumpálódik, majd a pozitív nyomás hatására a véráram cserélődik, avagy a felgyülemlett salakanyagokkal együtt megindul a törzs irányába, ahonnan a nyirokerek a szűrőként működő nyirokszervekhez szállítják.

Bár a kezelés alkalmas a bőr feszesítésére, a kötőszövetek erősítésére, a seprűerek állapotának javítására, valamint a fáradt láb és az izomláz érzetének csökkentésére, a narancsbőr elleni küzdelem hosszú távú eredményességének a rendszeres testmozgás, a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás, valamint az egészséges táplálkozás – szükség szerint diéta – éppúgy alapfeltétele.

A kezelés feltételei

A vákuum erejét használó gépi masszázs kúraszerűen a leghatékonyabb. Az első alkalom előtt állapotfelmérésre kerül sor, melynek során felmérik az esetleges egészségügyi kockázatokat, illetve a szakember kidolgozza az egyénre szabott kúrát. Az árakat az szabja meg, hogy szükséges-e más kezelésekkel kombinálni a gépi masszázst, illetve az is lényeges, hogy hány alkalomra van szükség a kívánt eredmény eléréséhez.

Egy alkalom 30 percet vesz igénybe, ami lényegében egy kellemes kikapcsolódás, hiszen semmiféle fájdalommal nem jár. Az ára nagyjából 5000-8000 forint között mozog, de többalkalmas béreltek is igénybe vehetőek.

Az állapotfelmérés az ellenjavallatokra is kitér, így mindenképp érdemes előzetes konzultáción részt venni, hiszen a gépi masszázsok, vákuummal működő terápiák nem mindenki számára alkalmasak. Szívelégtelenség, trombózisgyanú, nyirokszervi gyulladások esetén nem ajánlott, további ellenjavallatokról a kezelést végző szakember adhat tájékoztatást.

A Vacustyler-kezelés nemcsak kozmetikai szalonokban és orvos-esztétikai klinikákon, hanem egyes wellness szállodákban is elérhető.

  • Megosztás:
hirdetés