Tudjuk, testmozgás nélkül nincs eredmény a narancsbőr elleni harcban. Ám nem mindegy, milyen kencével erősítjük a hatást, hiszen a feszesítő folyamat felgyorsítható. Kipróbáltuk a GUAM testtekercseléssel kombinálható, algaiszapos termékeit, és nem csalódtunk.

Egy év választ el a negyventől, és sajnos már érzem, sőt, naponta megtapasztalom magamon, hogy az örökölt gének előnyeit valahogy eddig élvezhettem. Azért, hogy megőrizzem az általam megszokott formámat, már nekem is erősen tennem kell, hiszen eljött az az idő, amikor már minden rossz életmódbeli szokás visszaüt, és észrevehető nyomot hagy a külsőmön.

Bár sokáig a narancsbőr kezére játszottam, és nem nehezítettem meg a dolgát, a jó géneknek köszönhetően, engem valahogy elkerült a nők egyik rettegett ellensége. Hepehupák, máig nincsenek a bőrömön, viszont a kontúrjaimat elnézve be kell látnom, hogy a „majd beiktatom valahogy az edzést” hozzáállás, már nem elegendő ahhoz, hogy olyan feszesnek lássam a bőrömet – különösen comb- és fenéktájékon -, mint hajdanán, amikor még nem kellett komplett haditervet felállítanom ahhoz, hogy regenerálódjak.

Most már igyekszem egészségesen táplálkozni, a maradék időmet pedig testmozgásra fordítom, amikor csak tehetem, de ez még mindig édeskevés. Segítség kell, és meg is kaptam a kezdő lökést GUAM termékeivel, így aztán éltem vele, mert vészesen közeleg a nyár.

Mi az a GUAM, és hogy harcol a narancsbőr ellen?

A GUAM algás iszapkészítményei Olaszországban, az Egidio Siena által alapított LACOTE laboratóriumában kerülnek előállításra. A tengeri algakivonatos iszap titka a mikronizált, fekete turmalin ásványban gazdag formula, amit a LACOTE kutatási eredményei igazolnak.

A pakolás alkalmazása közben az iszap elnyeli a testhőmérsékletet, ezzel megemeli a bőr hőjét, amit aztán visszabocsájt a bőr mélyebb rétegeibe infravörös sugárzás formájában. Ennek következtében javulhat a bőrszövetek vérkeringése, amely jótékony hatást gyakorol a sejtek egészséges működésére.

Nem egyszerű alkalmazni, de hasznos

A GUAM valóságos arzenált vonultat fel az algás iszapkészítményekből, melyeknek a fő összetevője a turmalin hatóanyag. Elsőként a Fanghi d’Alga GUAM FIR algás iszapcsomagot próbáltam ki, ami egy algás iszappakolást, valamint egy algaiszapos gélt tartalmaz.

A pakolást fóliás testtekercseléssel együtt ajánlott alkalmazni, aminek a kivitelezése számomra nem tűnt egyszerűnek, és a 45 perces hatóidőt is sokalltam kissé, de az eredmény érdekében, igyekeztem átvészelni. Mivel az iszap leülepszik, használat előtt érdemes jól összekeverni, hogy újra besűrűsödjön.

A műveletet jobb a fürdőszobában végezni, mert bármilyen testes a massza, hajlamos a lecsöpögésre. Nem elég csupán felpacsmagolni, jó alaposan be kell masszírozni a bőrbe. Annak, aki gyerekkorában imádta a sarazást, nagy élményben lesz része, én konkrétan irtóztam attól, hogy mindent összekenek. Azért túlélhető.

A fóliázás sem ment egyszerűen, és a büszkeségem nem engedte, hogy segítséget kérjek, mert így is röhejesnek találtam magam, végig egy fóliázott csirkecomb lebegett a szemem előtt, és ettől folyamatosan nevetnem kellett. Vidám művelet volt, az biztos.

Szimpla konyhai fóliát, avagy folpackot használtam a célra, ami ugyebár, évek óta egyre selejtesebb, vigyázni kell vele, mert könnyen szakad. 45 perc után, az iszap lemosása váratlan érzést okoz, hiszen a meleg – nem forró, erre ügyelni kell -, sőt, a langyos vízzel érintkezve is kissé égeti, bizsergeti a bőrt. Azért nem kellemetlen, kibírható.

Egyébként a bőr felmelegedése tényleg érzékelhető, ez nekem elég volt ahhoz, hogy tudjam, dolgozik a kis kence. A lemosást követően a bőr kipirosodik, ezt hivatott enyhíteni a csomagban található algaiszapos gél, mely turmalin mikrokristályokat tartalmaz. Szinte azonnal leviszi a bőrpírt, és megszünteti a bizsergető érzést, a bőrkép pedig látványosan frissebb, feszesebb, kontúrosabb.

Ezzel a csomaggal a GUAM az otthonunkba hozza az iszapos kezelést, bár tény, hogy kissé körülményes alkalmazni, és a 45 perces hatóidőt is nehéz kigazdálkodni. Van egy négyhetes, javasolt program a GUAM oldalán, aminek a beosztását én nem tudtam követni, általában akkor kentem magamra az iszapot, ha épp adódott ennyi felesleges időm.

Ám a rendszertelen használat ellenére is pozitív változást tapasztaltam. Elenyésző edzés mellett is feszesebb lett a combom, és egy icipicit keskenyebbnek találtam. A kezdődő egyenetlenségek szépen kisimultak, és határozottabb kontúrokat kaptam.

Ugyanezen az elven működik a Fanghi d’Alga GUAM Azione Rapida elnevezésű, gyors hatású pakolása, ami 15 perces hatóidő után ugyanolyan eredményeket garantál, mint a 45 perces változata. Kiegészítésként, a Fanghi d’Alga GUAM turmalin narancsbőr-csökkentő krém alkalmazható. Kolléganőnk mindkét terméket kipróbálta.

Fontos a kezelési utasítások betartása, vagyis semmilyen körülmények között nem alkalmazható egyik készítmény sem irritált vagy sérült bőrfelületen. Előtte ajánlott allergiatesztet végezni.

Melinda tapasztalatai a 15 perces pakolásról és a turmalinos krémről

Már három-négy hónapja diétázom egy kicsit, igyekszem jobban odafigyelni arra, hogy mit eszek, illetve a minimálisra csökkenteni a cukorbevitelemet – kisebb-nagyobb sikerrel. Ezen kívül heti egy-két alkalommal tornázom is otthon félórát, vagy egy órát. Valószínűleg ezek is hozzájárultak az eredményhez, de nálam tényleg látható volt a hatás egy hónap után.

A Fanghi d’alga GUAM FIR Azione Rapida algás iszapot pakolásként használtam a combomra és a hasamra olyan időközönként, ahogyan a dobozon ajánlották, bár néha sajnos kimaradt egy-két alkalom. Először eléggé csípte a bőrömet, főleg az volt rossz, ahogyan zuhanyzás közben hozzáért a langyos víz, amivel a 15 perc hatóidő után leöblítettem. Ez az égető érzés viszont használatról-használatra egyre inkább csökkent.

A GUAM FIR Tourmaline narancsbőr-csökkentő krémet esténként alkalmaztam szintén combra, hasra és fenékre is. Mivel nálam legalább 20 perc kellett ahhoz, hogy beszívódjon, reggel nem volt időm felkenni. A felvitele után nem sokkal forró lett a bőröm, és kicsit ki is pirosodott, de egyáltalán nem volt rossz vagy kellemetlen.

A két termék együttes alkalmazása nálam tényleg bevált. Feszesebbnek, egyenletesebbnek látom a bőrömet az érintett területeken, és a göröngyök is valóban halványultak. Egy picit vékonyabb is lett a lábam, de ez inkább valószínűleg a diétának és a tornának köszönhető.

A GUAM termékeit árakkal együtt itt érheted el.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés