A gépi vezérlésű hullámmasszázs hatékonyabb, mint a hagyományos kézi nyirokmasszázs, és számos előnnyel rendelkezik amellett, hogy erősíti a kötőszöveteket és sokat javít a narancsbőr állapotán. Csökkenti az egyenetlen, hepehupás felületeket, illetve segíti az alakformálást.

hirdetés

Bár a narancsbőr kialakulását összetett háttér segíti, megjelenésének egyik legfőbb oka a nyirokpangás, ami felelőssé tehető a méreg- és salakanyagok felhalmozódásáért. A lassú nyirokkeringés kihat az anyagcsere-folyamatokra is, és ezzel nemcsak esztétikai problémát okozhat, hanem a közérzet, valamint az immunműködés romlását éppúgy előidézheti.

Tény, hogy a narancsbőrtől nem lehet pusztán krémekkel, kezelésekkel megszabadulni, a teljes siker érdekében az életmódváltás éppúgy fontos. A nyirokkeringést serkentő hullámmasszázs azonban támogatja a rendszeres testmozgás, a megfelelő folyadékbevitel, illetve az egészséges táplálkozás hatásait, ezáltal rövidebb idő alatt látványosabb eredmény érhető el a segítségével.

Mi az a hullámmasszázs?

A hullámmasszázs egy gépi kompressziós eljárás, melynek során a végtagokra és a testre párnás kezelőfelületeket helyeznek fel, például speciális csizmát, kesztyűt és derékövet. A gépi vezérlés hatására felváltva, egymás után telnek meg a kezelőfelületek légkamrái, így jön létre a hullámszerű masszázs, mely ritmikusan váltakozó nyomáshullámokat idéz elő a lábaktól a szív irányába.

 

A nyomás erőssége, valamint a hullámok percenkénti száma a készülék által szabályozható, igény szerint állítható. Az így előidézett kompressziós masszázs nemcsak kellemes, ellazító élményt nyújt, hanem fokozza a nyirok- és vérkeringést, illetve segíti a pangó nyirokfolyadékkal felhalmozódott salakanyagok távozását, vagyis serkenti a szervezetben lezajló méregtelenítő folyamatokat.

Csökken a narancsbőr – de milyen előnyei vannak még?

A hullámmasszázs jó hatással van a keringésre, ezáltal a bőrszövetek vér- és oxigénellátása javul, és a renyhe kötőszövetek miatt pangó folyadék könnyebben hagyja el a szervezetet. A kezelés az alakformálást is segíti, hiszen a feleslegesen visszatartott folyadék távozásával a lábak vastagsága csökken, és a has is lejjebb apad. Ugyanakkor a masszázs hozzájárul ahhoz, hogy a testmozgással felszabadított zsír a méreganyagokkal együtt kiürüljön.

A hullámszerű kompressziós kezelés az elnehezült, püffedt, visszeres lábak tüneteinek csökkentésére is alkalmazható, kivéve, ha a lábfeszülést és az ödémát érelzáródás okozza. A masszázs stimulálja az izmokat, ezáltal a véráramlás felgyorsul, így nem gyülemlik fel folyadék a szövetek között.

Az emésztés romlásához vezető renyhe bélmozgásra az alhasi kezelőfelületek hullámmasszázsa hat serkentően. Az emésztés javulásával az anyagcsere működése éppúgy sokat javul. Továbbá a megerőltetett, igénybe vett izmok ellazítására is alkalmas az eljárás, sőt, segíti a kisebb ütődések hatására keletkező véraláfutások gyógyulását.

Kinek ajánlott a kezelés?

Bárkinek, aki egész nap ülő- vagy állómunkát végez, vagy a mozgásszegény életmód hatásaitól szenved. A nyirok- és vérkeringés lassulásához a természetes öregedési folyamatok és genetikai tényezők éppúgy hozzájárulhatnak. Bár a hullámmasszázs hasznos segítség lehet a cellulit megelőzésében és csökkentésében, önmagában nyilván, nem elég.

 

Elsősorban ugyanis az a cél, hogy a nyirokkeringés ne csak a kezelés hatására, hanem hosszú távon is megfelelően működjön, amihez az életmódváltás, a rendszeres testmozgás, valamint az egészséges táplálkozás és folyadékfogyasztás elengedhetetlen. Ha a narancsbőr célzott kezelésére szeretnéd igénybe venni az eljárást, érdemes cellulit ellen használt krémekkel, olajokkal együtt alkalmazni a masszázst, mely fokozza a hatóanyagok felszívódását.

A hullámmasszázs terápiaként alkalmazható, vagyis az eredményesség érdekében több alkalomra van szükség, illetve összevonható más feszesítő, bőrtónust javító kezelésekkel. A kizárólag gépi masszázst tartalmazó tízalkalmas bérlet 40 ezer forint körül mozog, míg egy-egy alkalom 3-5 ezer forintba kerülhet. Ez attól is függ, hogy félórás, vagy 45 perces masszázst kérsz.

Milyen esetekben nem javasolt?

Az érszűkület, és orvosi ellátást igénylő keringési elégtelenségek kezelésére a hullámmasszázs nem javasolt, és nem is alkalmas. Ha a legkisebb gyanúja is felmerül, hogy az ödémát érelzáródás, vagy vérrögösödés okozza, ez a kezelés kifejezetten veszélyes lehet. Tehát minden esetben érdemes előbb az érrendszer állapotát felmérni. Nyílt sérülések, bőrgyulladás, fertőző bőrbetegségek, szívelégtelenség, és sérv esetén sem ajánlott igénybe venni a kezelést, illetve a fájdalom és végtagzsibbadás is kizáró ok lehet.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés