A géllakk viselésének számos előnye van: strapabíró, tartós és szép. Egyszer azonban eljön az eltávolítás ideje is, és ez nagy veszélyt rejt magában.

Ha ugyanis nem megfelelő módon kerül le a géllakk, komolyan károsodhat a körmöd, és még az sem kizárt, hogy fájdalmakat kell átélned. Erről tudnod kell!

Ezt soha ne engedd!

Mielőtt rábíznád magad egy manikűrösre, kérdezd meg, milyen módszerrel távolítja el a géllakkot. Ha a válasz az, hogy lereszeli, inkább keress más szakembert! A durva felületű reszelő vagy még rosszabb esetben a műköröm-csiszológép ugyanis nemcsak a lakkot, de a köröm felső, kemény felületét is leszedi, vészesen elvékonyítva ezzel a körömlemezt.

Ez már önmagában is gyenge, könnyen töredező és sérülékeny körmöket eredményezhet, de ha ezt a kellemetlen műveletet még az óvatosság hiánya is tetézi, a körömágy is megsérülhet, bevérezhet, és akár be is gyulladhat. Ez fájdalommal jár, és még ha meg is úszod a fertőzést, akkor is hosszú ideig tart majd, mire a köröm visszanyeri eredeti állapotát.

Szerencsére létezik géllakk-oldószer is, amely anélkül távolítja el a lakkot, hogy károsítani a körömlemezt és a körömágyat. Érdemes olyan manikűröshöz menned, aki ilyet alkalmaz, így biztos lehetsz benne, hogy a körmeid a jelenlegi technikák ismeretében a lehető legnagyobb védelmet élvezik.

  • Megosztás: