Nincs időd elmenni a körmöshöz vagy egyszerűen nem szereted a géllakkal járó macerát, viszont imádod, ahogy kinéz? Akkor van egy jó hírünk, otthon, sima lakkot használva is elérheted a géles hatást, csupán a technikán múlik az egész.

Gél hatású körmök otthon, egyszerűen

Igaz, így is szükséged lesz egy órára, amíg teljesen kész vagy vele, viszont otthon, kényelmesebb, mint háztól házig rohangálni, nem? Hoztunk egy videót is, ami szuperül demonstrálja a folyamatot. Első lépésként reszeld formára a körmeidet és polírozz, majd irány a fürdő, és moss kezet. Ezzel nemcsak a szennyeződéseket, de a felesleges zsírt is eltávolítod a körmeidről, amik akadályozhatják a lakk megfelelő fedését.

Ezután hidratálj, majd körömlakklemosóval töröld át a körmeid, hogy leszedd a krémmaradványokat. Jöhet az alaplakk, két rétegben, amik között hagyj tíz perc száradási időt. Ha megvagy, indulhat a körömfestés. Mindig középről indulj, és onnan haladj a szélek felé. A lakk minőségén sok múlik, azzal tudsz szépen, csíkmentesen dolgozni, ami teljesen befedi az ecsetet. Ügyes trükk, hogy amikor befested a körmöt, fordítsd fejjel lefelé az ujjad, így a lakk a köröm középső részébe fog összegyűlni, és nem folyik el. Ha nagyon remeg a kezed festés közben, használj folyékony latex körömvédőt a körömágy körül, amivel megakadályozhatod, hogy a lakk elfollyon.

Ebből is jöhet még egy réteg, várj 10-15 percet, közben egy kisebb, ferde ecset segítségével távolítsd el az esetleges hibákat. Ezután jöhet egy réteg fedőlakk, és már kész is vagy. Ha nem szeretnél sokat várni a száradással fújj a körmeidre egy gyorsabb száradást elősegítő sprayt, majd hidratáld ápoló olajjal a körömágyat. Ennyi, ennél egyszerűbb nem is lehet!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés