A legtöbb nő számára a tökéletes manikűr elérhetetlennek tűnik, hacsak nem egy profi körmös készíti el! Pedig a géllakk-hatás sima, mezei körömfestékkel, otthon is könnyen elérhető, és nem kellenek hozzá különösebb eszközök.

A géllakk gyönyörű, makulátlanul sima fedést biztosít és tényleg tartós, de sok macerával jár, ha otthon szeretné felkenni az ember, még akkor is, ha profi készlettel rendelkezik, UV-lámpával és minden egyébbel, ami a precíz végeredményhez szükséges.

Ám nem muszáj rögtön a mély vízbe ugranod, ha még nem vagy gyakorlott úszó, avagy, kezdőként először inkább egy szimpla körömlakkal próbáld meg tökéletesíteni a körömfestési technikádat.

Ha van egy jó minőségű körömfestéked, éppolyan tükörsima manikűrt készíthetsz vele, mintha géllakkal dolgoznál, legalábbis, ha követed az alábbi videó utasításait, olyan szintre fejlesztheted a körömpingálást, hogy mindenki azt hiszi majd, profi körmös munkája van benne.

Egyszerű manikűr, profi trükkökkel: így biztosan sikerülni fog!

Fontos, hogy minden szennyeződést távolíts el a kezedről, mielőtt hozzálátnál a körömfestéshez. Még akkor is, ha nem érzed piszkosnak a kezed, alaposan mosd meg szappannal és langyos vízzel, mert zsíros foltok lehetnek a körmeiden, amelyek megakadályozzák a körömlakk jó tapadását.

Kizárólag jó minőségű körömlakkot használj, amely nem túl sűrű, de nem is túl híg, hogy egyszeri felvitellel is szép fedést adjon. Szükséged lesz még egy tartós, könnyen eldolgozható, színtelen fedőlakkra, körömlakklemosóra, illetve körömágy ápoló krémre, vagy olajra.

 

A kézmosás után egy száraz vattakoronggal itasd fel a maradék nedvességet a körmeidről, azután kézkrémmel és körömágy ápoló krémmel puhítsd fel a környező bőrt. Körömlakklemosóval átitatott vattakoronggal töröld át a körmök felületét, hogy végképp megszabadulj a zsíros lerakódásoktól. Majd színtelen körömlakkal vond be a körmöket úgy, hogy gondosan lecsöpögteted a felesleges festéket az ecsetről, majd párszor megforgatod az eszközt, hogy egyenletesen vonja be a lakk.

Légy óvatos, de ne apró mozdulatokkal maszatolj, hanem határozott ecsetvonásokkal dolgozz. Ha elkészültél, várj 10-13 percet, amíg a lakk megszárad, azután vidd fel a színes fedőréteget. A helyes ecsethasználatot a videóban láthatod, melynek lépéseit követve, te is tökéletes manikűrt készíthetsz. Ha megszáradt a körömlakk, önts ki egy kisebb tálkába körömlakklemosót, és egy lapos, vékony ecsetet belemártogatva, tüntesd el a körömágyra ragadt, kiszaladt festékfoltokat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés