A géllakk az egyik legpraktikusabb körömfestési mód, hiszen tartós, szép eredmény garantálható vele, ám az eltávolítása már korántsem ennyire egyszerű. A legtöbben a szalonban szabadulnak meg a lenőtt festéstől, de előfordulhat, hogy egy időpont kimarad, ilyenkor jól jön pár otthoni praktika.

A géllakk eltávolítása nem egyszerű feladat. A körmösök többsége ezt reszelőgéppel oldja meg, ám otthonra a reszelést semmiképp sem ajánljuk. A durva, lakk eltávolítására is alkalmas reszelők könnyedén sérülést okozhatnak. Egy-egy erősebb, durvább mozdulattal felsértheted a körömfelszínt, nem beszélve arról, hogy a szakszerűtlen ráhatás következtében elvékonyodhatnak a körömlemezek, sőt a körömágyban is nagy kár keletkezhet.

Ezért a legfontosabb, hogy körültekintően járj el, a lakkot ugyanis csak óvatosan szabad eltávolítani. A reszelés mellett van azonban van egy kézenfekvőbb, rutint és profizmust cseppet sem igénylő megoldás is, amivel megszabadulhatsz a lenőtt géllakktól. Pofonegyszerű, így akkor is nekikezdhetsz, ha nincs túl sok tapasztalatod a témában.

Így a legegyszerűbb a lenőtt géllakk eltávolítása: nem sérül a köröm

A legegyszerűbb, legkímélőbb módon leoldással oldható meg otthon a géllakk eltávolítása. Minden márkának van saját folyadéka, amivel viszonylag hamar fellazulnak a rétegek. Sokan erős acetonnal próbálkoznak, ám ez nem mindig távolítja el maradéktalanul a festéket, ezért inkább a leoldó folyadékot javasoljuk. Jó, ha ugyanattól a márkától választasz, amitől a lakkot vásároltad.

Ezután szükség lesz leoldó gyűszűre vagy leoldó fóliára. Utóbbi olcsóbb, viszont csak egyszer tudod használni, ha gyakrabban szeretnéd leoldani a géllakkot, akkor mindenképp megéri megvenni a gyűszűt. A fóliát otthon magadnak is elkészítheted, csupán vattára és alufóliára van hozzá szükség.

Az apró pamacsokat áztasd be a leoldó folyadékba, helyezd a körmödre, majd csomagold be a fóliával. Időigényes a folyamat, nagyjából 10-15 percig tart. Ez függ az oldószertől, illetve attól, hogy hány réteg lakkot vittél fel.

 

A leoldás után szedd le az alufóliákat, majd egy narancspálcával óvatosan kezdd el letolni a lakkot. Ezt a pálcát körmösboltban vásárolhatod meg. Ha megfelelő ideig hagytad a körmökön az oldószert, akkor könnyedén megy majd a géllakk eltávolítása.

Ezután egy polírozóval óvatosan tisztítsd meg a körmök felületét. Ezzel sem szabad túlzásba esni, hiszen akkor sérülhetnek az apró lemezek. Utolsó lépésként körömápoló olajjal kend be a körmöket és a körömágyat.

A géllakk eltávolítása tehát nem bonyolult feladat, a leoldás pedig nagyban megkönnyíti a műveletet. A reszelés helyett mindenképp ezt ajánljuk, mivel a sérülések így zárhatók ki a legkönnyebben. Ha esetleg még nem próbálkoztál ezzel a módszerrel, akkor ebből a videóból kapsz egy kis segítséget.

 

 

Képek: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés