A géllakk és a zselével megerősített köröm szuper megoldás, ha nincs időd és kedved pár naponta újralakkozni a körmödet.

Ezek egyetlen hátránya, hogy pár hét után, ahogyan a köröm növekszik, egyre nagyobb terület válik láthatóvá belőle a gél alatt, ami natúr színeknél még nem olyan feltűnő, de erősebb árnyalatoknál nem mutat túl jól. Ha szeretnéd egy kicsit kitolni a manikűrösnél tett látogatás időpontját, próbáld ki az alábbi módszert, hogy elfedd a lenövést.

Első lépésként tologasd vissza a bőrt a körömágyhoz, és, ha szükséges, vágd ki a felesleget egy hegyes bőrvágó ollóval. Csillogó fedőlakkal elrejtheted a különbséget: fess rá a géllakra a köröm aljától kiindulva úgy, mintha ombre körmöket készítenél – alulra több, felfelé haladva pedig egyre kevesebb rétegben.

Ha viszont a gél nagyon kiemelkedik az eredeti körmeidhez képest, egy kicsit több munkád lesz vele. Először is egy erős reszelővel vékonyítsd el a körmöt kicsit, hogy egyenletesebb legyen a felület, de vigyázz, hogy ne reszeld túl, mert akkor könnyen letörik! Formázd és rövidítsd a körmöket a reszelővel, ha szükséges, majd moss kezet, hogy eltávolítsd a felesleges port.

Ezt követően lakkozd ki a körmeidet úgy, ahogyan szoktad, majd, ha megszáradtak, húzz rájuk egy réteg színtelen fedőlakkot. Ha még így is látható, hol kezdődik a gél, jöhet alulra a csillogó lakk, vagy egy másik módszer: a köröm aljára ragassz félkör alakban strasszköveket, még mielőtt megszárad a fedőlakk, és végül húzz rá még egy réteget. Így új dizájnt kapsz, és még akár pár hétig is kibírja a körmöd.

  • Megosztás:
hirdetés