A Jennifer Lawrence által viselt frizurák rém egyszerűek, a hétköznapokban sem nehéz elkészíteni őket. Ha kerekded archoz keresel megfelelő hajviseleteket, akkor a színésznő által választott fazonok tökéletesen illeni fognak a fejformádhoz.

hirdetés

Az almácskáknál párnás, kerekded arc  általában nagyon bájosan mutat, ám, mivel nem hangsúlyos az arccsontozat, olykor kislányos hatást kelthet. Ha ezt tapasztalod, akkor érdemes olyan frizurát választani, amitől kissé keskenyebbnek tűnik a fejforma. Ebben akár egy-egy jó helyen fixált tincs, vagy a megfelelő irányba fésült haj is sokat segíthet.

Csinos és egyszerű frizurák kerekded archoz

Az éhezők viadala filmekből közismert Jennifer Lawrence szalmaszőke frizurája mindig csodásan mutat. Fazonválasztásaival legtöbbször úgy trükközik, hogy kerekded arcát kissé hosszítsa. Bár valójában ovális a fejformája, mivel a csontos éleknél párnásabb az arca, a kerek ívek sokkal inkább jellemzőek rá.

A 31 éves színésznőnek a csinos arcalmái akkor is hangsúlyosan mutatnak, ha éppen nem mosolyog. Az arcélei nem kifejezetten erősek vagy lefelé ívelőek, és álla is kisebbnek, tompábbnak mondható. Ez a fajta arcforma félprofilból és profilból nagyon gyönyörűen mutat. A szemből készült fotóin azonban praktikus hajstílusai segítenek abban, hogy kontúrosabbnak és keskenyebbnek tűnjön az arca.

 

A színésznő hosszú ideig viselte a vállig érő bob fazonjait. Az időnként befelé, máskor kifelé hajló tincseket gyakran váltogatta, azonban egyvalamihez mindig ragaszkodott. Szokásává vált, hogy az egyik oldalon szabadon hagyta a haját, míg a másik oldalon a füle mögé tette tincseit. Ezzel, bár meghagyta a középen elválasztott frizura látványát, mégis kialakított egyfajta aszimmetriát a megjelenésében.

 

Néha erős hullámokkal dobja fel hosszú haját, így a középen elválasztott frizurája egyáltalán nem emeli ki a pufók almácskákat, épp ellenkezőleg, inkább optikailag keskenyíti az arcát. Bár a dús loknik többnyire szélesítik a fizimiskát, a lágy, elnyúlt hullámok nem húzzák szét annyira a körvonalát.

 

A szélfútta stílusban beszárított, és rétegesen megszedett tincsek vagányul mutattak a színésznőn. A féloldalas választék természetességet és nőiességet kölcsönözött megjelenésének.

 

Elizabeth Olsen is kissé kerek, zömök fejformával rendelkezik, de Jenniferhez hasonlóan ő is szívesen válogat a trükkös frizurák között. Rövid fazonjait hajtövének megemelésével dobja fel, hogy a tincsek sikkesen omoljanak le féloldalasan.

 

Egy másik alkalommal ritkásra vágott függönyfrufruval viselte hosszú hajfazonját, hogy optikailag kisebbnek tűnjön a homloka.

 

Gigi Hadid világhírű modell, bájos vonásairól és babaarcáról is közismert. A fiatal nő leginkább a természetes hullámokban bízik, melyek finoman arca elé omlanak, közben nem sokat takarva szépségéből.

 

Kiemelt kép: John Shearer/Getty Images.

Cikkfotók: Jamie McCarthy, Pascal Le Segretain, Pablo Cuadra/WireImage, Kevork Djansezian, Neilson Barnard, Matt Winkelmeyer, Vittorio Zunino Celotto, Rich Fury, Daniele Venturelli, Gary Gershoff/WireImage, Jackson Lee/GC Images/Getty Images.

  • Megosztás: