Nem csak sietős napokon jöhet jól ez a praktikus hajkészítési módszer, ami számtalanszor mentheti a helyzetet, ha rendezett frizurát szeretnél, de épp nincs semmilyen kelléked hozzá. Amennyiben jól begyakorolod, pikk-pakk elkészül ez a kis francia konty.

hirdetés

Ha hosszú hajad van, valószínűleg már rutinból összefogod bárhol, bármikor, és tükör nélkül is simán összefésülsz egy csinos kis copfot. A konty azonban egészen más, nem az a sebtében, menet közben elkészíthető frizura. Ám lehet, hogy csak néhány begyakorolt fogáson múlik a dolog.

Francia konty hajgumi és hajcsatok nélkül: ezt a trükköt gyakorold be!

Ha meguntad, hogy kiengedve lóg a loboncod és nincs nálad hajgumi, a saját tincseiddel rögzítheted a kontyot. Nem kell semmiféle eszköz, még fésű sem, amennyiben kellőképpen sima, és pont középen van elválasztva a hajkoronád.

Úgy kezdj hozzá, mintha lófarokba akarnád összefogni a hajad. A kezed körül csinálj egy hurkot a tincsekből, amivel rögzítheted a kontyot, ha alaposan megtekered. Az egész összesen négy lépésből áll, amiket nem nagy ördöngösség tükör nélkül is begyakorolni.

Különösen a nyári melegben, nagyon jól fog jönni ez a könnyen elsajátítható praktika, amikor már rutinosan tekered fel kontyba a fürtöket.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés