A fátyolmaszkok az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, különösen, mióta a koreai bőrápolás fénysebességgel hódította meg a nyugatot. Az ázsiai országban ugyanis a bőrápolási rutin egyik nagyon fontos eleme a fátyolmaszkok használata, melyek már mindenféle formulával kaphatóak.

hirdetés

Csakhogy a fátyolmaszkok nem olcsók, így mindennapi használattal semmiképpen sem mondhatók pénztárcabarátnak. Igaz, nem is kell mindennap használni őket, de az előző jellemzés még így is igaz. Mutatunk hát egy szuper trükköt, ami különösen Koreában terjedt el arra az esetre, ha nem lenne otthon fátyolmaszk, de a bőr állapota sürgős hidratálást igényel.

 

 

Ehhez szükséged lesz  száraz, kozmetikai törlőkendőre, aloe vera gélre és rózsavízre. A videóban látható módon vágd ki a törlőkendőből a szemet és a szájat szabadon hagyó részeket, majd áztasd vízbe, hogy felpuhuljon az anyag. Ezután keverj el egy teáskanál aloe gélt egy teáskanál rózsavízzel, de ha sűrűnek érzed hígíthatsz még rajta.

Helyezd fel az arcodra, hagyd hatni 10 percet, majd a maradék szérumot masszírozd be a bőrbe. A videó készítője teafaolajat és citromlevet is cseppent pluszban a kencéhez, amennyiben pattanásokkal küzdesz vagy halványítani szeretnéd a pigmentfoltokat. Amennyiben ezt az alternatívát is kipróbálnád, végezz allergiatesztet egy kis bőrfelületen, hiszen a teafaolaj és a citromlé irritáló hatású is lehet.

Ez egy nagyon egyszerű, olcsó, mégis hatékony praktika arra az esetre, ha nem akarsz fátyolmaszkra költeni, vagy épp nincs otthon, és sürgősen kell a hidratálás. Még jó, hogy a koreaiak erre is gondoltak!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés