A hialuronsav a bőrben természetesen is megtalálható molekula, ami a szöveteket behálózva gondoskodik a bőr rugalmasságának és teltségének megőrzéséről. Sajnos az idő előrehaladtával az aktivitása csökken, így jó, ha használsz olyan terméket, ami tartalmaz hialuronsavat.

A hialuronsav igaz must-have bőrápoló

Főbb tulajdonságai közé tartozik, hogy szuper vízmegkötő, így hidratálókrémmel kombinálva képes a saját súlyánál többszörös vízmennyiséget is megkötni. Persze önmagában használva sem a legrosszabb bőrápoló, de sokkal hatékonyabb, ha valamilyen vizes bázisú kencével párosítod.

Nagy koncentrációjú hialuronsavat szérum formájában találsz, bár kisebb mennyiségben hidratálókban, egyéb bőrápolókban is megtalálható. Ha ilyen terméket használsz, nézd meg, hol áll az összetevők listájában, minél előbb van, annál jobb.

Szérum formájában este, de akár reggel is beépítheted a rutinodba, és legjobb, ha az arctisztítás után rögtön használod. Kivéve, ha használsz valamilyen folyékonyabb állagú tonikot vagy hámlasztót, ebben az esetben azok után kend fel. Hidratálóba cseppentve is szuper, ráadásul így még időt is spórolhatsz.

A galériában összegyűjtöttünk néhány hialuronsavas szérumot, amikkel extrán felturbózhatod a bőröd hidratáltságát és ragyogóbbá teheted azt. Ráadásul pluszban gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságú, így a ráncoknak és egyenetlen bőrfelszínnek is búcsút mondhatsz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés