A szemkörnyéki szarkalábak és ráncok idővel sajnos mindenkinél jelentkeznek, de hogy mennyire lesz súlyos a helyzet, nagyban függ a megelőzéstől. A szemkörnyék igen érzékeny terület, ezért speciális ápolást igényel.

6 szemkörnyékápoló az öregedés látható jelei ellen

A szem körüli bőr sokkal vékonyabb, mint az arc egyéb részein, és mivel kevesebb faggyúmirigy található ezen a területen, a bőr sokkal hajlamosabb a kiszáradásra és a gyűrődésre. Érdemes tehát külön a szemkörnyéki finom bőr számára kifejlesztett krémeket, szérumokat beépíteni az arcápolási rutinba, különösen harminc év felett ajánlott erősen. A szemkörnyékápoló termékek molekulaszerkezete kisebb, így sokkal könnyebben hatolnak át a bőrön, mint mondjuk egy sima arcápoló.

Érdemes a krémek mellett a napvédelemre is figyelni, hiszen a napsugárzás jelentősen felgyorsítja az öregedési folyamatokat. Tehát a minimum 30-as fényvédő faktort tartalmazó napfényvédőt a szemkörnyékre is vidd fel. Ezen kívül a kellő mennyiségű folyadékpótlás és a testmozgás is elengedhetetlen, hiszen például a sötét karikákért sok esetben a rossz vérkeringés a felelős.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés