A francia konty az egyik legelegánsabb hajviselet, ami letisztulttá és kifinomulttá teszi a megjelenést. Legnagyobb előnye, hogy könnyedén, csupán pár perc alatt elkészítő, így akkor is bevethető, ha nincs időd órákat eltölteni a tükör előtt!

hirdetés

A konty szupernőies hajviselet, ám legtöbbször bonyolult lépéseket, és különleges eszközöket igényel. A reggeli rohanásban pedig gyakran nem áll annyi idő a rendelkezésünkre, hogy valami igazán mutatósat alkossunk a hajkoronánkból. Éppen ezért, a művészien beállított frizurák ilyenkor többnyire nem férnek bele.

A hosszú lobonc számtalan lehetőséget rejt magában, és sokszor még az egyszerűbb frizurák is látványos eredménnyel kecsegtetnek. A visszafogott kis kontyok praktikusak lehetnek azokra a napokra, amikor inkább hanyagolnád a hajvasalót, valamint a göndörítő masinákat, ám mégsem szeretnéd, hogy az összhatás unalmas legyen. A legjobb, hogy hajgumin, csaton kívül semmi másra nincs hozzá szükség, és még fodrászmesternek sem kell lenned, hogy sikkes, nőies frizurát kreálj.

Pofonegyszerű francia konty, ami pillanatok alatt elkészül: három variációt is mutatunk

Elsőként tupírozd fel kissé a fejtetőn található hajat, majd fésüld hátra egyenletesen. A tarkón készíts belőle egy laza copfot, majd egyszerűen csavard körbe a hajgumi körül, úgy, hogy közben egy hurkot képezel belőle. Ezen húzd át a fennmaradó részt. Hullámcsatok segítségével rögzítheted az apró kontyot, a kimaradt copfocskát pedig egyszerűen tűzd az összefogott tincsek alá.

A második frizurához szintén egy copfra lesz szükséged, amelyet elsőként válassz ketté. A bal oldali részt alaposan tűzd le a videón látható módon, és a másik szekciót egyszerűen tekerd a gumi köré, majd rögzítsd. Ha ez elkészült, akkor a korábban legrögzített résszel fedd be az apró kontyot. Ezt szintén csatokkal rögzítheted, majd hajlakkal teheted a frizurát még tartósabbá.

 

Harmadízben elsőként oszd el a hajzuhatagod tincsekre a videón látható módon, majd a hátsó részt fogd össze egy laza copfba, és a loboncod egy részét húzd át rajta. A kimaradt szekcióval tekerd körbe a gumit, a két kisebb fürtöt csavard meg, és csat segítségével rögzítsd a kontyhoz. A végeredmény egy laza, szélfútta hatású frizura lesz, aminél az sem gond, ha a nap végére kicsit zilált hatást kelt!

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés