Vastag szálú tincsekből könnyű dús frizurát kreálni – gondolhatnánk, de, akinek ilyen haja van, jól tudja, hogy a jó tartás még nem minden. Az efféle hajzuhatag – különösen, ha hullámos -, hajlamos oroszlánsörénnyé válni, ami nem igazán nyújt jó alapot a rugalmasan dús, loknis copf elkészítéséhez. Mutatunk egy rafinált megoldást, amivel megkerülhető a hosszadalmas újraformázás és beszárítás.

hirdetés

A hullámos, nagy tömegű hajzuhatagot mindenki irigyli, pedig olykor nem könnyű boldogulni vele. A lágy fürtök reggelre gyakran kócossá válnak, kifésülés után pedig összetörnek.

A szálkás, pamutszerű hajvégek nem igazán mutatnak jól copfba fogva – és egyébként sem -, ezért ilyenkor gyakran egyetlen út marad: a loknik felélesztéséhez be kell vizezni a tincseket, majd formázás és hővédő krém vagy spray használata után, folyamatos nyomkodás mellett meg kell szárítani őket.

Ez a folyamat elég hosszadalmasnak tűnik, ezért érthető, ha egyszerűsítésre törekszik az ember lánya. Az alábbi videó remek ötletet kínál a copfkészítés tökéletesítésére és meggyorsítására.

Dús, loknis copf, oroszlánsörény helyett: kevés macerával

Nem esik össze a haj nap közben, ha két, egymásba omló copffal trükközöl: fogd össze lófarokba a tincseket a fejtetődön, majd ugyanezt a műveletet végezd el a tarkód közelében. Egy kis tupír segítségével a turpisság láthatatlan marad, hiszen a felső lófarok elfedi az alatta lévőt.

A homlokodnál és a fülednél szabadíts ki néhány vékonyka fürtöt, majd hajvasalóval lágyan hullámosítsd őket. A copfokat oszd fel több tincsre, és azokat is ondoláld az előbbi eszközzel. Arra törekedj, hogy laza, ruganyos loknikat kapj. A hajvasaló azért alkalmas erre, mert sima felületűvé és lággyá teszi a tincseket, vagyis a pókhálószerű sörényből is fényes hullámokat kreál.

A dús, ámde rendezett copfra két alternatívát is találsz, csupán lapoznod kell a másik videó eléréséhez.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés