A frizuraválasztás olykor nem egyszerű feladat, hiszen rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Egyesek számára fontos, hogy a kiválasztott fazon megállja a helyét a trendek folytonos körforgásában, de az elsődleges cél az, hogy igazodjon az arctípushoz, illetve a személyiséghez. A hirtelen felindulásból elkövetett kísérletezésekkel könnyű mellélőni, ezért nem csoda, hogy még a hírességek táborában is akadnak olyan nők, akik évek, sőt évtizedek óta változatlanul viselik a hajukat. Diane Keaton például a félhosszú frizura híve, és nem szívesen mond le a bevált klasszikusról.

hirdetés

A frizuraváltás számos rizikót rejt magában. A hosszú hajjal rendelkező nők zöme csak nagyon ritkán szánja rá magát a drasztikus váltásra, hiszen könnyedén előfordulhat, hogy a rövidebb vágással megváltozik a megjelenés karaktere, a tincsek pedig nem nőnek vissza egyhamar. Éppen ezért sokan inkább megmaradnak a bevált fazonoknál.

Diane Keaton szerint nem baj, ha nem változik a frizura: ezek a nők imádják a bevált fazont

Bár a hollywoodi színésznők az esetek többségében gyakran változtatják a külsejüket, vannak, akik mégsem szaladnak azonnal fodrászhoz, ha épp megjelenik egy új trend. A színésznők esetében előfordul, hogy egy-egy szerep kedvéért meg kell válniuk a hosszú frizurájuktól, ám vannak, akik még ezt is inkább különféle trükkökkel, parókákkal oldják meg.

Diane Keaton

Egyesek olyannyira ragaszkodnak a bevált fazonhoz, hogy még a formázáson sem változtatnak. Ilyen például Diane Keaton, aki évek óta csak az egyenes lobfazon híve. Korábban egy kifelé szárított bobfrizurát viselt, ami szintén összeforrt a karakterével. A filmvásznon sem szoktak sokat alakítani a külsején, a legtöbb esetben az ismert módon készítik el a frizuráját.

Anna Wintour

A felsorolásból nem maradhat ki Anna Wintour, akinek szinte már védjegyévé vált a frufrus bobfrizura. A divat nagyasszonya évtizedek óta változatlanul viseli a haját, soha semmiféle esemény kedvéért nem engedett még a bevált szárítási technikából. Tény, hogy remekül passzol hozzá, így nincs oka újítani a fazonon.

 

Iris Apfel

Iris Apfel valóságos stílusikon, aki imádja színpompás ruhadarabokkal és feltűnő kiegészítőkkel kifejezni játékos, nem mindennapi egyéniségét. Ám annak ellenére, hogy merészen kísérletezget az öltözékeivel, és bátran alkalmazza a harsány tónusokat, a frizurája évtizedek óta változatlan. Rövid pixie-t visel, mely remekül illeszkedik a stílusához. Általában csak a választékkal, illetve a szárítási technikával trükköznek a fodrászai.

Jamie Lee Curtis

Ha frizuráról van szó, akkor Jamie Lee Curtis is inkább az állandóságra szavaz. A színésznő már a nyolcvanas-kilencvenes években is imádta a rövid, tépett fazonú pixie-t, az elmúlt évtizedekben pedig csak a tupírozást engedte el. Mindig változatlan formában hordja a haját, a fodrászok alkalmanként a választékot helyezik át. Sokszor még a filmekben is a vagány hajfazonnal látható, ha esetleg a szerep megkívánja, akkor parókát visel.

Blake Lively

A színésznő hosszú szőke frizurával tűnt fel a képernyőn évekkel ezelőtt, amit azóta sem engedett el. Blake haját egy egészen rövid ideig vörösre festették, ám ezt a korszakot hamar maga mögött hagyta, és visszatért a lágy, mézszőke árnyalathoz. Az évek során változatos formákban viselte a loboncát, ám a fazon hosszán cseppet sem változtatott. Kedveli a copfokat, fonatokat, kontyokat, az aktuális viselete mindig igazodik a szereléséhez.

Shakira

Shakira szintén nem sokat alakított a külsején az elmúlt évtizedekben. Hosszú, dús lobonccal robbant be a köztudatba, melyet szinte változatlanul hagyott. A természetes hullámok manapság egyre ritkábban bukkannak fel, ám a fazonból és a hajhosszból nem engedett.

 

Kiemelt kép: Rodin Eckenroth/WireImage / Getty Images. 

Képek a cikkben: Rodin Eckenroth/WireImage, Ryan Emberle, Noam Galai, Amy Sussman, Arturo Holmes, Roy Rochlin/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés