A szőrtelenítés spkféleképpen végezhető, persze, eltérő eredményekkel. Kifejezetten egyszerű módjai is vannak, de nem mindegyik garantál hosszan tartó simaságot. A cukorgyanta például pillanatok alatt összeüthető otthon, és úgy működik, mint bármelyik gyanta, tövestől távolítja el a szálakat.

hirdetés

Megérkezett a jó idő, így előkerülhettek a nyitott ruhadarabok és a rövid szoknyák. Sokan ilyenkor gondolkoznak el a tartós szőrtelenítésen, hiszen a legtöbben nem szeretnek folyton a borotvával bajlódni. Manapság persze már az sem számít kirívónak, ha valaki nemet mond a szőrtelenítésre. Ez a személyes preferencián múlik.

Nyáron a legtöbben a tartós verziókat kedvelik, amelyek hosszabb távon garantálják a simaságot. A gyanta és az epilátor tövestől távolítják el a szálakat, így azok lassabban nőnek vissza. Mindkét eljárás kedvelt, ám közel sem fájdalommentes. Az sem ritka, hogy kozmetikum segítségére van szükség, ez főként a gyanta esetén jöhet szóba. Már vannak otthoni verziók, ám a megfelelő technikát érdemes elsajátítani.

Kíméletes és tartós

A cukorgyanta kifejezetten egyszerű alternatívának számít. Könnyen összeüthető, mégis tartós simaságot garantál. Természetesen van boltban megvásárolható verziója, így nem kell vele a konyhában bajlódni. A drogériában megvásárolt cukorpasztát csak fel kell melegíteni, és már indulhat is a szőrtelenítés.

A cukorgyanta egyik legnagyobb előnye, hogy kíméletes a bőrrel, hiszen természetes összetevőket tartalmaz. Ezzel szinte minimálisra csökken a bőrirritáció kockázata. Rendszeres alkalmazása csökkenti a szőrbenövés és a szőrtüszőgyulladás esélyét. A cukrot a feljegyzések szerint már az ókorban is használták a nem kívánatos szőrszálak eltávolítására.

 

A gyantával ellentétben a cukorgyanta csak a szálakat távolítja el. A gyanta leszedi a bőr legfelső rétegét is, ez pedig növeli az irritáció kockázatát. Nem fájdalommentes az eljárás, hiszen tövestől tépi ki a szőrszálakat, mégis viszonylag kíméletesnek számít. A szőrtüszővel együtt tépi ki a szálakat, ami hozzájárul a szőr ritkulásához.

Cukorgyanta otthon, egyszerűen

A cukorgyanta könnyedén elkészíthető, és konyhai alapanyagokból összeüthető. A cukorpaszta kíméletes megoldás, ám az első alkalom előtt érdemes kisebb bőrfelületen tesztelni.

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre fehér cukor vagy barna cukor
  • fél bögre víz
  • negyed bögre méz
  • negyed bögre citromlé

Minden hozzávalót tegyél egy edénybe, és kezdd el melegíteni az elegyet. Folyamatos kevergetés mellett forrald fel, amíg habzani nem kezd. Egy idő után elkezd sűrűsödni, barnábbá válni, ekkor vedd le a lángról, és hagyd hűlni. Forrón nem szabad használni, mivel a túl meleg gyanta égési sérüléseket okozhat. Harminc percig érdemes vele várni, ezután egy spatula vagy kanál segítségével felviheted az érintett területre. Gyantacsíkkal távolíthatod el a következő módon:  a szőr növekedési irányával megegyezően kend fel a pasztát, majd ellentétes irányban húzd le a csíkokat hirtelen mozdulattal.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés