A szőrtelenítés tavasszal mindig porondra kerül, hiszen a kivillanó bőrfelületek sok esetben megkívánják a tartós megoldást. A cukorgyanta az egyik legjobb alternatíva, mivel gyorsan összeüthető, és hatékonyan távolítja el a nemkívánatos szőrszálakat.

hirdetés

A nők rengeteg szőrtelenítési megoldás közül választhatnak, és manapság már a természetesen hagyott bőrfelület sem számít cikinek. Mindenki a saját preferenciái szerint dönthet, a széles kínálatnak köszönhetően a legkíméletesebb, legpraktikusabb variáció mellett tehetjük le a voksunkat.

A gyanta az egyik legnépszerűbb szőrtelenítési forma, mivel tartós simaságot biztosít és rendkívül hatékony. Hátránya, hogy nem fájdalommentes, valamint sok esetben kozmetikus szükséges hozzá. Bár manapság már otthoni verziókkal is találkozhatunk, némi gyakorlás, rutin szükséges a használatukhoz. Most egy sokkal egyszerűbb kencét mutatunk, mivel a cukorgyanta könnyedén összeüthető a konyhában.

A cukorgyanta hatékonyan távolítja el a szőrszálakat

A cukorgyanta már nem számít újdonságnak: egyes feljegyzések szerint a cukrot már az ókorban is használták a szőrszálak eltávolítására. Manapság egyre több helyen találkozhatunk vele, mivel a hagyományos gyantával ellentétben természetes alapanyagokból készül, valamint nem tartalmaz irritatív összetevőket. Rendszeres alkalmazása csökkenti a szőrbenövés és a szőrtüszőgyulladás esélyeit.

Mivel a szőrszálakat gyökerestől távolítja el, ezért nem fájdalommentes az eljárás, mégis kisebb az esély a bőrpírre, irritációra. A hagyományos gyanta a szőrrel együtt a hámréteg felső rétegét egyaránt leszedi, míg a cukorgyanta kíméletesebb, csupán a szálakat tünteti el.

A cukorgyanta a szőrtüszőt is eltávolítja, így idővel megritkul a szőrzet, és sokkal kevesebb szál növekszik.

Így készíthetsz bőrbarát gyantát otthon

A cukorgyanta előállítása nem bonyolult feladat, és akár otthon is készíthetsz cukorpasztát, amivel könnyedén eltávolíthatod a nemkívánatos szálakat. Az eljárás kíméli a bőrt, eleinte mégis előfordulhat irritáció, ezért érdemes egy kisebb bőrfelületen tesztelni, és figyelni a hámréteg reakcióit.

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre fehér cukor
  • fél bögre víz
  • negyed bögre méz
  • negyed bögre citromlé

A hozzávalókat tedd egy edénybe, és kezd el melegíteni. Folyamatos kevergetés mellett forrald fel, amíg habzani nem kezd. Ha besűrűsödött, barnábbá vált, vedd le, és hagyd hűlni. A forró keveréket nem szabad használni, hiszen égési sérüléseket okozhat. Nagyjából fél órát érdemes vele várni, majd spatula vagy kanál segítségével felviheted az érintett területre. Gyantacsíkkal távolíthatod el a szőrnövekedés irányával megegyezően.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés