Bár a fesztiválok már lecsengtek, a retró trendek jóvoltából a batikolt minta továbbra is divatos. Ám ez a tény sem indokolja azt a baklövést, ami az Instagramon terjed, méghozzá smink néven.

hirdetés

Nem minden arany, ami fénylik – tartja a bölcs mondás, amit simán kiegészíthetnénk azzal az igazsággal, hogy nem minden szép, ami divatos. Az Instagram mindig szolgáltat örök példákat erre, és mi tagadás, a batikolt smink is közéjük sorolható.

Bizarr, giccses, ronda, meghökkentő – ha egyetlen szóval kellene jellemeznünk ezt a sértően sminknek nevezett divatbakit, akkor bármelyik jelzővel illethetnénk ezek közül.

Nem is értjük, hogyan, és legfőképpen miért indult hódító útjára, hiszen még a legőrültebb fesztiválra is sok lett volna, a farsang pedig még messze van. Lehet, hogy kreatív, és sok pepecselést igényel, de olyan messze van az esztétikus sminktől, mint kecske a balettól.

Batikolt minta a szemre: elmés, de ronda

Mindig akadnak túlgondolt, vagy éppen kirívóan merész sminkek a divatban. Gyakran a divatbemutatók profi sminkesei is annyira belegabalyodnak a művészkedésbe, hogy olyat alkotnak, amilyet a delírium állapotában sem lenne képes produkálni az elme. Ám az Instagram önjelölt sminkművészei még rajtuk is túltesznek, ha megkaparintanak egy színes palettát.

A batikolt minta sminkverziója remek példa erre, melynek kipróbálása simán kimeríti a divatvétség fogalmát.

Felesleges fáradozás nélkül elérheted ezt a hatást, ha sminkben alszol el.

Valószínűleg a gáztűzhely lángja ihlette.

Soha ne aludj el a betonon, ha előtte ovisok rajzoltak rá aszfaltkrétával!

Könnyített változat kezdőknek: majdnem hasonlít az inspirációként használt mintára.

A batikolt cicasmink a szemmel verés színes fegyvere. Ránézni is fáj!

Austin Powers imádná!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: