Ez a finom, természetes festés most hihetetlenül divatos, a barna haj újra életre kel a világos, krémes árnyalatú tincseknek köszönhetően. Szépen keretezi az arcot és határozottan feldobja a megjelenést.

hirdetés

Ez a festés most nagyon népszerű: életre kel tőle a barna haj

Míg néhány éve a pink és a kék haj is hódított, valamint az ombre frizurák úgy néztek ki, mintha a hajvégeket hipóba lógattuk volna, az elmúlt időszakban sokkal inkább a természetes hatású festések váltak népszerűvé. Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne merészen kísérletezni az árnyalatokkal, ám a legtöbben abszolút naturális, napszítta eredményre törekednek.

Az arckeretező babylights technika pontosan olyan hatást kelt, mintha a nap szívta volna meg a tincsek eredeti árnyalatát. Gyönyörű és természetes, a barna haj szó szerint életre kel a finom, krémes melírnak köszönhetően. Nem véletlen, hogy a divat ennyire felkapta, máris a tavaszi szezon egyik kedvenc festése!

A lényege, hogy a fodrászok finom, könnyed melírozással érik el az izgalmas összhatást, s ennek köszönhetően az eredmény egyáltalán nem lesz mesterkélt vagy túlzó. Mivel az arc melletti tincseket szinte teljes hosszában befestik, nagyon fontos, hogy a választott árnyalat ne csak az eredeti hajszínnel olvadjon össze, a bőrtónushoz és a szemek színéhez szintén passzolnia kell.

A barna haj mellett bármilyen rokonárnyalat természetes lehet, a hamvas és a krémes, mézes tónusok éppúgy beleférnek a naturális összhatásba. A lényeg, hogy az átmenet legyen finom és szépen kidolgozott, tulajdonképpen minden a festési technikán múlik.

Nagyon hasonlít a balayage-hoz, azonban valahol a balayage és a klasszikus melír között helyezkedik el. Finom keretet ad az arcnak, és ettől olyan különleges, mert a többi tincs nincs teljes egészében befestve. Ennek köszönhetően válik természetessé a hatása, mégis izgalmas újítást ad az egytónusú barna frizurának.

Ha félsz a hajfestéstől és a nagyobb változtatásoktól, érdemes csak pár árnyalattal világosabbra kenni a tincseket. Nem kell látványos kontraszt ahhoz, hogy egy kicsit felfrissüljön a megjelenésed. A természetes barna hajszínben rengeteg árnyalat keveredhet, a gesztenyés, karamellás, rezes reflexszíneken túl a mélyebb csokoládétónusok ugyancsak felbukkanhatnak. Maga a festés erre a gazdag fényjátékra erősít rá, olyan hatást kelt, mint amikor a napfényben ragyognak a tincsek.

Ajánlott azok számára is, akiknek fakó vagy fénytelen a barna frizurájuk, vagy azoknak, akik nem szeretnék, hogy sötét tincsek kretezzék az arcukat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés