A pórusminimalizálás állandó küzdelmet jelent annak, aki kombinált vagy zsíros bőrrel rendelkezik. Ezzel a házi praktikával leegyszerűsítheted a harcot.

A tág pórusok akkor válnak igazán zavaróvá, amikor már szabad szemmel is jól láthatóak a bőrfelszínen. A pattanásokkal ellentétben ezeket a lyukacskákat nem lehet esztétikusan elfedni sminkkel, sőt, ha jobban eltömítjük őket, bosszúból még kellemetlenebbé válnak, gyulladt göbökké fajulhatnak.

Valójában akkor alakulnak ki ezek a látható, pontszerű gödröcskék, amikor a faggyúmirigyek valamiért több olajat termelnek a kelleténél, a felesleges zsír pedig nem tud szabadon kijutni a bőrfelszínre, mert magával sodorhat elhalt hámsejteket, melyek számára túl szűknek bizonyul a kivezető nyílás, ezáltal elzárhatják azt. A pórus pedig úgy védekezik a dugulás ellen, hogy fokozatosan tágulni kezd. Ez valójában egy ördögi kör, mert egészen addig ismétlődik a folyamat, amíg ki nem tisztulnak a póruscsatornák. Az alábbi házi pakolás arról is gondoskodik, hogy az elhalt bőrsejtek ne tömítsék el a pórusokat, ugyanakkor normalizálja a bőr zsírosodását.

Három szakaszból áll a pórusminimalizáló procedúra:

  1. A tojásfehérjét keverd össze egy citromnak a levével, és kávéhabosítóval verd fel fehér habbá. A keverékhez adj hozzá egy nagy evőkanál, finom szemű zabpelyhet. Ha megszívta magát a zab, vidd fel az arcodra a pakolást, és hagyd rajta 30 percig.
  2. Utána mosakodj meg hideg vízzel, majd egy puha, tiszta textildarabba csomagolj bele három-négy jégkockát, és nyomkodd rá a problémás bőrfelületre.
  3. Azután tegyél egy tálba két evőkanál szódabikarbónát, és öntsd fel annyi vízzel, hogy kenhető pasztát nyerj. Ezzel az eleggyel gyengéden dörzsöld át a bőröd, és tisztítsd meg a szokásos módon.
  • Megosztás:
hirdetés