A maszkok rendkívül népszerűek, és legtöbbjük valóban csodát is tesz a bőrrel, viszont nem mindig van extra pénze az embernek arra, hogy megvegye őket. Szerencsére nem is kell, hiszen a konyhában minden megtalálható, ami hasonló eredményességgel, ha nem jobban képes az ilyen-olyan bőrállapot kezelésére.

Arcmaszk érzékeny bőrre

Az érzékenység jelei a gyakori húzódás, pirosság és viszketés. Bár nyáron enyhülnek a tünetek az időjárás kedvezőbbre válásával, még így is maradandó, visszatérő problémát jelenthetnek, melyeket akár egy kozmetikum is előidézhet.

A következő recept nagyon gyors, kíméletes, és kifejezetten az érzékeny bőr számára nyújt segítséget. Szükséged lesz két evőkanál apró szemű zabpehelyre, ami gyulladáscsökkentő hatású, és a benne található szaponin nevű alkotóelem révén kiváló méregtelenítő is. Ezen kívül kell még egy evőkanál natúr joghurt, ami nagyon jól hámlaszt, viszont kíméletes, így nem okoz pirosságot. E két összetevőt nagyon jól kiegészíti még a méz, ami baktériumölő, gyulladáscsökkentő, és segíti a bőrpír visszahúzódását.

Ha megvannak a hozzávalók, tedd őket egy tálba, és alaposan keverd össze, míg krémes állagú pasztát nem kapsz. Kend fel a bőrödre, hagyd hatni 10-15 percig, majd langyos vízzel mosd le körkörös mozdulatokat használva. Nagyon jól felfrissíti a bőrt, rendszeresen alkalmazva pedig láthatóan csökkennek az érzékenységgel járó tünetek.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés