Meghívott vendégként úgy gondolja az ember lánya, hogy nyári esküvőre könnyű felöltözni, hiszen nagyobb esély van rá, hogy jó idő lesz. A kánikulára szabott alkalmi ruhák között azonban könnyű elveszni, hiszen nem mindegyiknek kellőképp illendő, vagy sikkes a fazonja. Megnéztük az üzletek kínálatát és összegyűjtöttük a legelegánsabb darabokat, amelyek kifogástalanul passzolnak az ünnepi hangulathoz.

hirdetés

Bár az utóbbi években jelentősen fellazultak az esküvői öltözködésre vonatkozó illemszabályok, a színek tekintetében nem történt változás. Fehéret, feketét, illetve pirosat a násznép tagjainak nem illik viselni, és a túlságosan világos árnyalatoktól is jobb tartózkodni, hiszen előfordulhat, hogy az ara elefántcsontszínű darabot választott.

Tiltólistás darabok is bőven akadnak: nyáron a kánikula kötetlenebbé teszi ugyan az eleganciát, de azért a rövid bermuda és a hasvillantó top, valamint a túlzottan kivágott ruha, nem illik bele az alkalmi öltözékbe, a nehézkes, drámai anyagokat, és a csillogó flittereket pedig jobb télre időzíteni. Ezek a ruhadarabok nem illeszkednek megfelelően az elegáns alkalomhoz, vagy úgy tűnhet, hogy el akarod terelni a figyelmet a menyasszonyról.

Nőies, elegáns ruhák, amiket imádni fogsz, ha esküvőre vagy hivatalos

A színek tekintetében igazán széles a paletta, ahogyan a motívumokkal sem fukarkodtak a tervezők. Idén nyáron főként a hetvenes évek ihlette virágminták vannak porondon. Bár elsőre igazán csábítónak tűnhetnek a tenyérnyi nagyságú printek, a harsányságuk miatt csak tematikus esküvőre ajánljuk.

A feltűnőbb árnyalatú kreációkkal úgyszintén jobb óvatosan bánni, a vibráló, neonos színek például elterelhetik a figyelmet az ifjú párról. A szolidabb tónusú darabok közül érdemes mazsolázni, amelyeket könnyedén feldobhatsz pár mutatós kiegészítővel.

 

A pasztellárnyalatok minden esküvőn megállják a  helyüket, a finom díszítőelemek pedig még tovább emelik a megjelenés fényét. A szolid csipkék, a pliszírozott szoknyák, és a fodrok sosem mennek ki a divatból, ezért ezekkel nehezen lehet hibázni. A túldíszített darabokat úgyszintén jobb kerülni, hiszen egybevághatnak a koszorúslányok ruhával.

Választhatsz térd fölé érő ruhát, sikkes maxit vagy akár egy overallt. A könnyű anyagból szabott darabok jól szellőznek, így a melegben úgyszintén ideálisak. A legtöbb kreációhoz jól passzolnak a különféle kiegészítők, ha pedig hűvösebbre fordulna az idő, akkor boleróval, könnyű blézerrel dobhatod fel a megjelenést.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés