A bob hajfazon most divatos és népszerű, továbbá nagy előnye, hogy minden erőlködés nélkül elegáns tud lenni, ám, ha kontyot kíván egy esemény, már nincs olyan egyszerű dolgod az állig érő rövid frizurával. Vagy mégis? A minikonty a bizonyíték arra, hogy tényleg nincs lehetetlen!

hirdetés

Míg a félhosszú haj változatosan viselhető, az állig érő frizura stílusát inkább csak csatokkal, hajdíszekkel, hajpántokkal tudod variálni. Néhány lokni és egy-két hajba tűzött virág máris elegánsabbá teszi a megjelenést, de a konty sincs kizárva, ha ragaszkodsz hozzá.

Nem kell hozzá több száz csat, hogy feltűzd a rövid hajat, sokkal egyszerűbben kivitelezhető a minikonty. Szilikon hajgumira azonban bőven szükséged lesz. Lehetőleg olyan fajtát válassz a célra, amely jól elbújik a hajad rengetegében. Világos hajszínhez az áttetsző típus a megfelelő.

Elegáns minikonty percek alatt: nem kell órákig fodrásznál ülni vele

Ha a koszorúslányok eltérő hajhosszal rendelkeznek, de egyöntetűen kontyot szeretnének viselni, ez a frizurakészítési tipp hasznos lehet, pláne, ha sokaknak rövid a frizurájuk. Szinte nevetségesen egyszerű lehetőséget kínál ez a minikonty, ami szépen díszíthető virágokkal, csillogó szalagokkal, elegáns hajcsatokkal.

Válaszd el középen a hajad, majd készíts a tarkód magasságában két copfot. Mindkettőt fordítsd át önmagán, és fogd össze alul. A maradék tincseket tekerd meg az ujjaiddal, és formálj belőlük egy picike kontyot. Hajgumival rögzítsd, végül húzd szét a tincseket, hogy lazábbnak tűnjön a minikonty szerkezete. Ezután már csak díszíteni kell!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés