Nem csak a gyenge körmökre, hanem a kiszáradt kézbőrre is jó hatással van ez az egyszerű, kétfázisú kúra. A házi körömnövesztő szérum kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz, melyeket könnyű beszerezni!

hirdetés

A gyenge körmök hajlékonyak, könnyen berepedeznek, letörnek, és nem nyújtanak szép látványt. Előfordul, hogy a gyakori lakkozás hatására töredeznek a körmök, de a szarulemezek gyengeségét vitaminhiány is okozhatja. A teljes köröm lecserélődése, lenövése, általában három-hat hónapba telik a kezeken, így, ha foltos, barázdált, vagy sárgás a felülete, viszonylag sok ideig tart, míg megszabadulsz a problémától.

Ha rendszeresen fested a körmeidet, érdemes időnként felhagyni a lakkozással, amíg a meggyengült szaruréteg regenerálódik. Cinkhiány esetén a körömnövekedés belassul, ezért az erős, egészséges kinézetű körmök érdekében a bevitt tápanyagok éppúgy fontosak. Az A-, D-, B7-, B2-, és B12-vitamin egyaránt hozzájárul a körömsejtek képződéséhez, de a vas, cink, valamint a kalcium is elősegíti a folyamatot.

A helyes táplálkozás mellett más módon is segítheted a keratinból felépülő szarulemezek megerősödését. Ez az egyszerű körömnövesztő szérum a házi manikűr alapja lehet, hiszen fényessé, világossá, erőssé teszi a körmöket, ugyanakkor felgyorsítja a növekedésüket.

Felpuhítja a bőrt, erősíti a körmöket: körömnövesztő szérum házilag

A gyakori kézmosás és a fertőtlenítő vegyszerek használata a kézbőrnek és a körmöknek sem tesz jót, de a napfény és a friss levegő hiánya éppúgy megmutatkozik a kézfejeken. A karantén ideje alatt sokan tapasztalják, hogy érdessé, szárazzá válik a hámréteg a kezükön, a kutikulák könnyebben beszakadoznak, a körmök pedig lassabban nőnek. Az efféle problémákra egyszerű megoldást nyújthat az olívaolajos, kétfázisú kúra.

Bőrpuhító, körömnövesztő szérum hozzávalói:

  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 tálkányi meleg víz

Hogyan használd?

Önts meleg vizet – ne forrót – egy tálkába, keverd hozzá az alapanyagokat, és minden nap fél órán keresztül áztasd bele a kezeidet. Utána ne moss kezet, csak töröld szárazra.

Körömápoló olaj hozzávalói:

  • 1 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • 2 E-vitamin-kapszula
  • zárható fedelű kis tégely

Hogyan használd?

Mérd ki a hozzávalókat egy kis tégelybe, amit le tudsz zárni. A kapszulákat szúrd ki, a tartalmukat pedig ujjbeggyel nyomkodd ki a tálkába. Keverd össze az elegyet, és alkalmazd naponta, a körömnövesztő kézfürdő után.

Steril fültisztító pálcikával nyúlj bele a tégelybe, vegyél fel egy kis olajkeveréket, majd csöpögtesd rá a körömbőrre. Az ujjaiddal alaposan masszírozd bele a kutikulákba, és egyenletesen oszlasd szét a körmökön is.

Hetente egyszer, miután felpuhult, kutikulapálcával óvatosan nyomkodd vissza a körömbőrt. Két hét után látványos eredményre számíthatsz, hiszen az olajozás hatására a körmeid gyorsabban nőnek majd, a kézbőr selymesebbé, simábbá válik, a körömfelületek világosabbak, fényesebbek, erősebbek lesznek, a kutikulák beszakadozása pedig teljesen megszűnik.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés