A hideg, szeles időben a kéz is könnyebben kiszárad, a körmök pedig repedezetté válhatnak. Ilyenkor nem árt extra figyelmet fordítani a körömápolásra, hogy a tavasz beköszöntével ne kelljen rejtegetni a kacsókat.

Meleg olajos manikűr otthon is

A kozmetikai szalonokban és spa-kban nagyon népszerű kezelés a meleg olajos kézfürdő, ami hatásosan táplálja és regenerálja a száraz, igénybevett kezeket és a töredezett, repedezett körmöket. Ennek előkészítéseként reszeld formára a körmeidet, majd készíts elő egy tálat, amibe önts kellemes hőmérsékletű, de nem túl forró vizet.

A vízbe tegyél egy-egy evőkanál E-vitamin-, olíva- ricinus– és mandulaolajat, amik felpuhítják a bőrt, a víz segítségével pedig értékes tápanyagokat juttatnak a bőrbe és a körömbe. A teafaolaj köztudottan nagyon jó hatással van a körmökre, gomba- és vírusölő hatása mellett az elhalt hámsejteket is leradírozza, így a kezeid extrán puhák lesznek.

Áztasd így a kezeidet 10-15 percig majd masszírozd át őket a rajta lévő olajokkal, hogy a vérkeringés felpezsdüljön, és még jobban segítsd a kezek regenerálódását. Végezd el ezt az olajos manikűrt, hetente legalább egyszer, és hamarosan a kezeid babapopsi puhaságúak lesznek, a körmeid pedig egészségesek és gyönyörűek.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés