A klasszikus, romantikus és hercegnős darabokon kívül modern, sőt, merész esküvői ruhák is bemutatásra kerültek a divathéten.

hirdetés

New Yorkban és Barcelonában is áprilisban tartották meg a nagyszabású bridal fashion week rendezvényt, amelyen már a 2025-ös tavaszi kollekciókat vehették szemügyre az érdeklődők.

A klasszikus szabásvonalú csipkés és tüllös megoldások mellett olyan esküvői ruhák is felvonultak a divathéten, amelyek nagy hangsúlyt fektettek a merész, kreatív részletelemekre, vagy épp a díszítésükben, fazonjukban tértek el a megszokottól. A selyem, és azon belül a brokát ismét reneszánszát éli, főként egyszerű fazonoknál bukkannak fel ezek az anyagok.

Inspiráló esküvői ruhák a divathéten: sokféle stílusból szemezgethetnek a menyasszonyok

Akárcsak a mindennapi divatban, az esküvői trendek, stílusok alakításában is nagy szerepet játszanak a világszerte ismert dizájnermárkák és divatházak, melyek úgymond szezonról szezonra meghatározzák a főbb csapásokat. Noha a haute couture alkotások és a tervezői darabok sokak számára elérhetetlenek, azok az irányzatok, amelyeket lefektetnek, világszerte hatást gyakorolnak a ruhakölcsönzők kínálatára.

 

Bár a bemutatásra kerülő kollekciók mindig egy lépéssel a divat előtt járnak, vagyis már a következő szezon különlegességeire mutatnak rá, azért jelentős részben az aktuális trendekhez éppúgy inspirációt nyújtanak, hiszen a meghatározó tavaszi stílusjegyekkel már most is találkozhatnak a menyasszonyok.

A miniruhák, a háromdimenziós díszítőelemek, az áttetsző, légiesen könnyed anyagok, valamint a modern stílusú kreációk jelenleg úgyszintén felbukkannak a tervezői kollekciókban és a ruhakölcsönzők repertoárjában. Inspiráló képeket mutatunk, amelyek rámutatnak az esküvői ruhák stílusának sokszínűségére, valamint képet adnak arról, milyen új trendek jelentek meg a divathéten.

Kiemelt képek: Cesc Maymo/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés