Tényleg muszáj kísérőkkel vonulnia az illemhelyre a menyasszonynak? Kevesen kérdeznek rá erre a háttérinfóra, pedig a legtöbb esküvőn bizony felmerül a probléma: mármint, hogy ki fogja a ruhát, amíg az ara pisil? Ám úgy tűnik, van más megoldás is!

hirdetés

Különösen az uszályos, alsószoknyás, vagy merevítős esküvői ruha okozhat gondot, ha az ember lányára rájön a sürgető érzés. A legtöbb illemhely kis parcellájába ugyanis, nem lehet beférni egy terebélyesebb báli öltözékben, sőt, a sok ruharéteget tartani is kész akrobatikus mutatvány, amíg a menyasszony könnyít magán.

Bár az esküvői szalonok nem adnak útmutatást a menyasszonyi ruhákhoz, az idősebb női családtagok, akik átestek már a házasodás procedúráján, elárulhatnak egy-két praktikus megoldást arra vonatkozóan, hogyan őrizze meg bájosan sikkes megjelenését az ara, miután közelharcot vívott a mosdóban a ruhájával. Eddig egyetlen bevett szokás volt erre, mégpedig, ha az örömanyák, vagy a koszorúslányok kísérgetik a menyasszonyt a WC-re, de nyilván nem mindenki szeret gardedámmal menni az illemhelyre.

Ám az emberi leleményesség határtalan, azt tudjuk, úgyhogy nem kellett sokat várni egy igazán jó ötletre, mely nemcsak hasznosnak bizonyul abból a szempontból, hogy megőrizhető vele az esküvői ruha épsége és szépsége, hanem kreatívan ötvözi a környezettudatos újrahasznosítást a praktikummal.

Az esküvői ruha és az illemhely problémája: itt a megoldás!

Végy egy nagy méretű bevásárlószatyrot, vágd ki az alját, és helyezd el a mosdóban, hogy mindig kéznél legyen. Amikor szükség van rá, egyszerűen állj bele, majd húzd fel magadra óvatosan úgy, hogy felszedje a ruhát, és az összes alsószoknyát. A szatyor pántjait egyszerűen akaszd a vállaidra, és ezzel rögzítetted is a ruhatartó alkalmatosságot. A remek találmányt itt láthatod.

Tulajdonképpen ez az ötlet nem új keletű, ugyanis már régóta forgalomban van a Bridal Buddy elnevezésű kis zsákocska, mely ugyanezt a célt szolgálja, csak épp ízlésesebb kivitelezésben.

 

A tüllszerű, zsinórral rögzíthető anyagot az esküvői ruha, vagy az alsószoknyák alá kell felvenni. Van rajta két kis lyuk a karoknak kialakítva, így, amikor pisilnie kell a menyasszonynak, csak előtúrja a több réteg ruha alól a praktikus kis alkalmatosságot, majd beledugja a karjait, és már el is tűnt a nagy textilhalom, ami így biztosan nem fog akadályt jelenteni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: