Az esküvőszervezés sok kellemes pillanattal jár, ugyanakkor számos nehézséget is rejt magában, amire nem árt lélekben felkészülni.

A Wedding Ideas magazin megkérdezett egy csoportnyi feleséget, hogy mi volt az, amire a legstresszesebb tényezőként emlékeznek az esküvői készülődésből. Ezeket válaszolták a legtöbben.

A vendéglista véglegesítése

A legtöbbeknek komoly fejtörést okozott eldönteni, hogy pontosan kiket hívjanak meg az esküvőre, hogy mindenki ott legyen, aki számít, és a büdzsébe is kényelmesen beleférjenek. A legnehezebb a menyasszonyok szerint az volt, amikor csökkenteni kellett a létszámot, és el kellett dönteni, hogy kit húzzanak ki a listáról. Sokan az etikett miatt is gondban voltak, mert bizonyos speciális esetekben nem voltak biztosak abban, mi a teendő – például feltétlenül vissza kell-e hívni a távoli kollégát, akinek ők ott voltak az esküvőjén, vagy, hogy mi a helyzet a házasulandók előző házastársaival.

Az ültetési rend kialakítása

Több menyasszony is azt nyilatkozta, hogy alaposan feladta nekik a leckét az ülésrend, hiszen minden vendéglistán vannak olyanok, akiket tapintatból vagy akár egy esetleges viszály elkerülése érdekében nem tanácsos egymáshoz közel elhelyezni. Komoly logisztikai feladat mindenkinek olyan helyet találni, hogy karnyújtásnyira legyen azoktól, akikkel jól érzi magát, viszont elég távol üljön azoktól, akik nem éppen a szíve csücskei, márpedig a nyugalom és a jó hangulat érdekében nem árt erre megtalálni a legjobb megoldást.

Váratlan kellemetlenségek

A top három legstresszesebb dologban a váratlan helyzetek is helyet kaptak. Volt olyan menyasszony, aki az esküvő napján szembesült vele, hogy a virágos teljesen máshogy értelmezte a kéréseit az esküvői csokorral kapcsolatban, mint amit ő elképzelt. Olyan menyasszony is akadt, akinek a fodrásza betegedett le a nagy napra, és mindössze pár órájuk volt találni valakit, aki el tudja készíteni az áhított frizurát, persze, jóval borsosabb áron, mint azt eredetileg tervezték.

Fotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés