Ki emlékszik még arra, hogy mit viseltünk 2011-ben? Ha esetleg sok idei trend a déjà vu érzését kelti benned, nem véletlen. Tavasszal ugyanis a tíz évvel ezelőtti divat kopogtat be az ajtón, de unalmasnak egy cseppet sem mondható, hiszen tartogat pár izgalmas újdonságot.

hirdetés

A kilencvenes évek kedvenc fazonjait az elmúlt szezonokban már alaposan kimerítették a tervezők. Szinte minden hordható darabot leporoltak, és úgy tűnik, hogy lassan egyre közelebbi vizekre eveznek. A tavaszi trendek között már felbukkannak a kétezres évek legsikkesebb kreációi, amelyeket anno olyan hírességek viseltek, mint Paris Hilton és Britney Spears.

Ám a csillogó, túldíszített, sokszor extravagánsnak tartott korszak nem sok lehetőséget rejt magában. Kétségtelen, hogy az ezredforduló utáni első évtizedet a túlzások uralták. A 2011-es évekről ez már nem mondható el, és számos olyan trend bukkant fel, amelyek még ma is megállják a helyüket.

A 10 évvel ezelőtti divatos fazonok újra hódítanak

Ha visszagondolunk, akkor sok olyan mikrotrend juthat az eszünkbe, amelyeket imádtunk. Bár maradandó hatásuk nem lett a divatvilágra, mégis meghatározták az öltözködést. Ilyenek voltak a szegecsekkel díszített nadrágok, táskák vagy cipők. Sajnos a fém apróságokkal ellátott kreációk nem térnek vissza, ám pár múltbéli divatelem mégis visszaszivárog ebben a szezonban.

Color Block-mánia!

A 2010-es évek elején hódítottak a színtömbök, és a lényeg a minél feltűnőbb árnyalatok kombinálása volt. Akkoriban a kiegészítőkkel sem fukarkodott a divat, hiszen mindenhol az oversize táskák és a hatalmas nyakláncok bukkantak fel. A színmánia sokkal visszafogottabb formában tér vissza: elegendő pusztán pár hangsúlyosabb darabot összeboronálni.

Sikkes mellények

Tíz évvel ezelőtt a könnyű kis mellények minden fiatal nő ruhatárában megtalálhatóak voltak. Bár túl sok hasznuk nem volt, mégis megéltek pár szezont. Tavaly a mellénymánia ismét fellángolt, ám a könnyű anyagokat leváltották a nyolcvanas évek nosztalgikus kötött fazonjai.

Trükkös kivágások

A csinos ruhából sejtelmesen kivillanó bőrfelület sem számít újdonságnak, hiszen a divat már ezt is elsütötte párszor. A szexi, testre simuló anyagokból készült kreációk helyett, a lazább darabok uralják majd az irányzatokat. A trükkös kivágások akár az oversize pulóvereken is felbukkanhatnak.

Hello peplum!

A peplumot csak szeretni vagy utálni lehet, középút nincs. Talán az egyik legmegosztóbb trendnek számított évekkel ezelőtt, ám most mégis visszatért a sokak szerint haszontalan viselet. Jó hír, hogy a nagy anyagtöbbletet elfelejthetjük, hiszen csak a derék körüli apró redők lesznek divatosak.

Elő a színes nadrágokkal!

A színes farmernadrágok meghódították a női szíveket egy évtizeddel ezelőtt. Ám a feltűnő pantallók csillaga hamar leáldozott, és ismét előtérbe került a klasszikus denim-anyag. Idén a színparádét a bőrhatású nadrágok hozzák el, amelyek elképesztően meg tudják fűszerezni a legegyszerűbb darabokat is.

Blézert mindenhez

Az utóbbi időben a blézereket főként az elegánsabb pantallókkal, szoknyákkal viseltük. Bár a stílusmixelő trendnek köszönhetően farmerrel is prímán muzsikálnak az elegáns zakók. Idén nagyszerű kiegészítései lehetnek az egészruháknak vagy a rövidnadrágoknak.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás: