A teddy kabát évről évre népszerűbb, és idén még több fazonvariációjával találkozhatunk. A jellegzetes plüssbunda puha, meleg, és jól variálható, ám némi hátránnyal is rendelkezik, hiszen összenyomhatja az alakot. Mutatjuk, mit tehetsz ez ellen!

A plüss eredetileg bélések alapanyagaként szolgált, illetve puha játékokat is gyártanak belőle, leginkább mackókat. Ám néhány éve a divatiparban éppúgy felkapottá vált ez a kellemes tapintású anyag, így született a plüssmackókra hajazó teddy kabát.

Bár kifejezetten élmény viselni, ha jól megfigyeljük az elterjedt oversize – vagyis túlméretezett – fazonokat, az efféle kabátszerzeményeket nemcsak az anyaguk miatt illetheti meg a teddy bear elnevezés, hiszen bundás kialakításukkal meglehetősen mackóssá teszik az alakot.

Van egy jó hírünk azonban, miszerint, idén jóval több fazonvariációt vonultat fel a teddy kabát, így nem muszáj a hosszú és széles kialakításokhoz ragaszkodni. Ám az sem mindegy, milyen alapöltözékkel viseled az adott darabot, mert a szélesítő tényezők halmozása könnyedén megbosszulja magát.

Menő a teddy kabát, de durván szélesíthet: így cselezd ki az alakromboló hatást!

A hosszú fazonú teddy kabátok inkább a magas nők számára ajánlottak, de még rajtuk is kifoghat ez a szabás, ha nem jól tagolják az alakjukat. Az efféle kabátkreációk alakromboló hatása kivédhető, ha nem kombinálod bokavillantós, A-vonalú nadrágokkal, túlságosan bő, terebélyes és hosszú szoknyákkal, illetve kerülöd az öltözékedben a harsány színeket, mintákat, fényes elemeket, kontrasztokat.

 

Nem muszáj teljesen monokróm szettbe ültetned a kabátodat, de kevesebb a hibalehetőség, ha letisztult vonalvezetésre, és visszafogott színvilágra törekedsz az outfited kialakításakor. A lényeg, hogy ne törje meg semmi a test folytonos vonalát, mert úgy felfelé vezeti a tekintetet, vagyis optikailag karcsúbbnak tűnik. Az élénk színeket inkább a kiegészítőkkel vidd be az öltözékbe, illetve a kabát fazonját is körültekintően válaszd meg.

Kiemelt képek: Christian Vierig/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés