Az idei őszi kínálatban is szép számmal akadnak olyan népszerű, de sokak számára előnytelen kreációk, melyek az átlagos, a teltkarcsú és a dundi testalkatok arányait egyaránt csúnyán eltolhatják.

hirdetés

Szinte minden évben felbukkannak olyan alakromboló ruhadarabok, melyek a kifutókon és a divatfotókon tökéletesen működnek, ám az átlagos nők mindennapi ruhatárába beültetve egészen furán mutatnak. Nem azért, mert ők nem eléggé soványak, hanem egész egyszerűen más testarányokkal rendelkeznek, mint egy magas modell, akinek hosszabbak a lábai az átlagosnál, és magasabban helyezkedik el a csípője.

Az efféle ruhák esetében nem csupán kövérítő, hanem alakdeformáló hatásról beszélhetünk: a lábszárnál elvágott, A-vonalú palazzo nadrágok például a rövid lábakat kíméletlenül összenyomják, különösen, hogy csak bokacsizmával lehet viselni őket. Az optikailag összezsugorodott lábak miatt a felsőtest zömökebbnek és kiugróan nagynak tűnhet, a csípővonal pedig szélesebb lesz, mint a valóságban.

A most divatos garbóról sem lehet kijelenteni, hogy minden esetben kövérítő hatással bír, hiszen nem mindenkinek tolja el az arányait. Ám, ha a magas nyakú, vastag anyagú pulóverek nagy mellekkel találkoznak, zárt szabásuk révén szemmel láthatóan széthúzzák a felsőtest szélességét.

Bár kifejezetten divatos, kedvelt darabokról van szó, melyek láttán könnyen elcsábulunk, az alábbi kreációkkal nem árt óvatoskodni, sőt, érdemes többször felpróbálni őket, mielőtt beleszaladunk egy elhamarkodott vásárlásba.

  • Megosztás:
hirdetés