Rendkívül idegesítő tud lenni, amikor az ember azzal szembesül, hogy a kedvenc fehér felsőjén sárga folt éktelenkedik a hónaljrészen. Sajnos a szimpla kimosás itt már nemigen szokott segíteni, ezért koncentráltabb fehérítő módszerre van szükség.

Mondj búcsút a ruha besárgult hónaljának

Aki nem szereti a kémiai fehérítőket vagy szeretné ezt környezettudatosabban megoldani, annak is létezik alternatíva. Ezt a konyhában keresd, ahol számos olyan alapanyag található, amiről nem is gondolná az ember, milyen hasznos lehet.

Fehérítés szempontjából a szódabikarbóna, az ecet és a citrom tehet jó szolgálatot, önmagukban vagy makacs folt esetén egymással kombinálva.

A legegyszerűbb módszer, ha beáztatod a ruhát hideg vízbe, amibe beleöntesz egy fél pohár ecetet és egy citrom levét. A ruha mennyiségétől függően változhatnak az arányok, leginkább érzésre. A másik tuti kombó a szódabikarbóna és ecet variációja, de ezzel érdemes figyelni, hiszen a kettő reakcióba lép egymással és felhabosodik. Ha vízbe teszed kevésbé, leginkább, ha önmagában használod bedörzsölésre. Ezzel azonban érdemes óvatosan bánni, hiszen némelyik ruha anyagát roncsolhatja. Két evőkanál szódabikarbóna általában elég fél pohár ecethez áztatáshoz, de ez is függ a folt intenzitásától és a ruhák mennyiségétől.

Egyébként a trükk egyéb foltokkal is működik, úgyhogy érdemes kipróbálni, mielőtt búcsút intenél a ruháidnak!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés