A hosszú bőrkabát nemcsak rendkívül praktikus, hanem divatosságát is sokadjára bizonyítja már. A ’90-es évek után idén ősszel úgyszintén óriási sikert arat az utcai viselet egyik legsikkesebb kellékeként.

hirdetés

A derékig érő bőrkabátok akár nyáron is gyakran a kezünkbe akadhatnak, hiszen biztos menedéket adnak a hideg esték és a hűvösebb szellők elől.

Az őszi időjárással azonban még jobban harmonizálnak a hosszú fazonok, melyek nyaktól térdig sikkes módon takarnak minket. A legtöbbször feketében látott ruhadarab egyfajta komolyságot, sejtelmességet áraszt, mégsem kelt gyászos hangulatot.

Szuper divatosan mutat a hosszú bőrkabát

A hosszított fazonú, bőrhatású kabát nagyot tarolt a kilencvenes években, amikor leginkább alternatív, lázadó oldaláért szerették annyira a sztárok. Napjainkban az elegánsabb stílusa sem ismeretlen, hiszen nemcsak laza, de nőies holmikkal is könnyen összepárosítható.

 

A boltokban különböző fazonokkal lehet találkozni. Egyes darabok például megszólalásig hasonlítanak a ballonkabát jellegzetes kialakítására. A trencskószabás bőrhatású változatai kifejezetten nőiesen variálhatóak.

 

A karcsúsított ruhadarabok kedvelőinek szintén kedvez a bőrkabát. A divatos csatos övvel ellátott kreációk ugyanis szépen keskenyítik a derekat.

 

Mint minden más bőrholmit, ezt is lehet csodás őszies árnyalatokban kapni. A padlizsán, a sütőtök és a fahéjbarna színű megoldások nagyon hangulatos szettek alapdarabjaivá válhatnak.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot, Jeremy Moeller, Streetstyleshooters, Edward Berthelot, Christian Vierig, Edward Berthelot, Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés