Továbbra is tombol a retró divat, ami a minták terén is megmutatkozik. Ám a nyolcvanas-kilencvenes évek harsányságával ellentétben, ősszel a hatvanas-hetvenes évek nőies irányzatai kerülnek előtérbe. Az őszi divatminták is ezt tükrözik.

hirdetés

A neonszíneket ugyan a hátunk mögött hagyjuk egy időre, de a letisztultabb retró minták is épp elég izgalmat tartogatnak számunkra. Erős kezdést ígér az őszi szezon a hatvanas-hetvenes évek trendjeivel, melyek rányomják bélyegüket a nőies stílusvonalra.

A korra jellemző fazonok és motívumok törnek a divat élére, így a kockás anyagok és az állatminták mellé becsatlakozik néhány korábban felkapott mintázat, melyek geometrikus vonalvezetése és visszafogott színvilága új szintre emeli a retró divat kibontakozását.

Divatos minták a hatvanas-hetvenes évekből

Visszatér a selymes fényű anyagokhoz szokott láncminta, és a bohém rózsák is ellepik a kollekciókat. Meghatározóak lesznek még a pepita és tyúklábmintás anyagok, éppúgy, mint a szürke, vagy fekete-fehér plédkockás mintázatok.

Úgy tűnik, hogy a retró divat tárháza kimeríthetetlen, és sokrétű kínálatából mindenki kiszűrheti a hozzá közel álló vintage stílushangulatot. Az ősz semleges színeit a hatvanas évekre jellemző csempe- és tapétamintákkal dobhatod fel, melyek a ruházati cikkeken is elterjedtek, és most tovább éltetik őket a divatirányzatok.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés