A kabát kiválasztásánál a szabás mellett döntő szempont annak hossza is, ugyanis főként ezen múlik, hogy jól fog-e állni a kiválasztott darab.

Összegyűjtöttük a három leggyakoribb alkattípust, és elmondjuk, melyikhez milyen kabát passzol a legjobban.

Kis termet, rövid lábak

Ha 160 centi alatt vagy, olyan kabátot válassz, ami kicsivel a csípőd alatt ér véget. Ez nem nyomja úgy össze a felsőtestedet, mint a rövid kabátok, viszont eleget mutat a lábaidból ahhoz, hogy azok hosszabbnak tűnjenek, optikailag nyújtva ezzel az alakodat.

Átlagos magasság, átlagos alkat

160 és 170 centi között, normál testalkattal szinte bármit viselhetsz, kivéve a nagyon rövid dzsekiket: ezek aránytalannak mutatják a testet, ezért válassz legalább csípőig érő kabátot. Ha van rajtad egy kis felesleg, a combközépig érő, a deréknál övvel ellátott darabokat ajánljuk, mert ezek egyensúlyt teremtenek, és szép homokóra alakot csinálnak.

170 centi felett

Ha magasabb vagy, mint 170 centi, és hosszúak a lábaid, legalább combközépig érő kabátot viselj, de bátran választhatsz ennél hosszabb, akár bokáig érő darabokat is. A most divatos egyenes szabású, hosszú kabátokat neked találták ki, mert ezek kiválóan ellensúlyozzák a felsőtest és a lábak közti aránytalanságokat. Ha nem akarsz túl nyúlánknak tűnni, olyan darabot hordj, amelynek nagy gallérja van.

  • Megosztás:
hirdetés