Kora ősszel a blúzok bizonyulnak a legpraktikusabb viseletnek, melyekre felkaphatsz egy blézert, ha hűvösebbre vált az idő. Mutatjuk a legdivatosabb szabásokat telt alakra, így válaszd ki közülük a hozzád passzoló fazonokat!

A hetvenes évek divathullámai erősödnek fel ősszel, melyek a plus size trendek fazonkínálatát is merőben meghatározzák. Bohókás, romantikusan nőies blúzok lepik el a kollekciókat, melyek retró farmerral, és hosszú szoknyával egyaránt jól összeboronálhatóak.

Mivel sokoldalú darabokról van szó, megkönnyítik az őszi ruhatárfrissítést. Ráadásul a legtöbb blúzfazon jótékonyan lezser szabást tudhat a magáénak, melynek csalafinta részletei trükkösen megnyújtják, illetve karcsúsítják az alakot.

Nőies blúzok telt alakra

Roppant kényelmesek a lenge, belebújós blúzok, bár a végig gombos kialakításoknak is megvan az előnye, hiszen szinte észrevétlenül nyújtják a sziluettet. Ám, hogy ez a hatásuk érvényre jusson, néhány kritériumnak meg kell felelniük.

Bár most nagyon divatos, a karcsúsítás szempontjából nem túl előnyös, ha túlságosan magasan záródik a nyakrész. Nagymellűek számára a fodros, zsabós változatok is felejtősek, annak ellenére, hogy most nagyon tolja őket a retró divat.

Romantikus blúzok kerekded idomokra

Akinek van egy kis hastáji úszógumija, nagyon fogja imádni ezeket a könnyed és lezser, mégis elképesztően nőies blúzfazonokat. A derékcsúcsnál, vagy mell alatt szabott, lefelé bővülő, esetleg peplumra hajazó megoldások jótékonyan elfedik a pocakot, miközben optikailag karcsúsítják a sziluettet.

 

Bár alul enyhén fodrosak, az előnyös hosszanti redők ebben az esetben nem bántják az alakot, pont ellenkezőleg, nőiesen formálják az idomokat. Az új kollekciókban egyre több hasonló blúzfazonnal találkozhatsz, amelyek kényelmes alapdarabjai lehetnek az őszi ruhatáradnak. Az alma testalkatú hölgyeknek is nagyon jól állnak ezek a divatos szabások.

V-alakú dekoltázs nagy mellekre

A dús keblek optikailag szélesítik az alakot, gyakran a derékvonal rovására. Ha ezt tapasztalod, tartózkodj a hetvenes évek trendjeivel érkező, zárt nyakú blúzkreációktól, helyettük inkább a V-alakú dekoltázst válaszd.

Egy kacéran kigombolt, V-alakban nyitott fazon, az egész felsőtestet megnyújtja, így az sokkal keskenyebbnek tűnik. Nagyon népszerűek a bohém, húzott ujjú megoldások, melyek szintén a hetvenes évek irányzatait hivatottak megidézni.

Spanyolos blúzszabások teltkarcsú, homokóra alakra

A spanyolos szabású blúzok nőies, kerekded idomokon mutatnak a legjobban. Ízlésesen hangsúlyozzák a melleket, és a dekoltázsfazonoknak köszönhetően, még karcsúbbá varázsolják az ívelt derékvonalat.

Az átlapolt megoldások különösen előnyösek lehetnek számodra, ha keskenyíteni szeretnéd a vonalaidat.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Anthropologie, Reformation.

  • Megosztás:
hirdetés